Сумщина відсвяткувала День Незалежності України

24 серпня 2014 року на Сумшині відзначено День Незалежності та 100-річчя відродження української державності.

З цієї нагоди в Сумах проведено ряд урочистих заходів за участю керівництва області, міста, представників трудових колективів, учасників АТО, волонтерів та громадськості.

До участі в святкуванні долучились голова Сумської обласної державної адміністрації Микола Клочко, заступник голови Сумської обласної ради Тетяна Головко та міський голова Сум Олександр Лисенко, повідомив офіційний сайт Сумської обласної ради.

Урочистості розпочалися з покладання квітів до пам’ятного знаку на честь Героїв Небесної Сотні та вшанування пам’яті наших земляків, які загинули в зоні АТО.

Пішою ходою учасники урочистого мітингу пройшли центральними вулицями Сум до пам’ятника незламного борця за волю України Тараса Шевченка, де і відбулося головне дійство свята.

З вітальним словом до присуиніх звернувся Микола Клочко, який зауважив: «Ми маємо бути єдиними, сильними і будувати успішну країну. Ми – народ, правда і сила якого ніким звойована ще не була».

Тетяна Головко, заступник голови обласної ради, від імені депутатів обласної ради та себе особисто привітала всіх присутніх з Днем Незалежності.

«27-й рік поспіль ми відзначаємо найбільше свято нашої держави. На жаль, сьогодні ми знову змушені, як і багато попередніх поколінь українців, відстоювати нашу незалежність із зброєю в руках, щоб виборювати свій суверенітет і своє право самостійно обирати свій шлях і бути вільними в боротьбі з російською агресією. День Незалежності – це той день, коли зустрічаються минуле і майбутнє. Минуле – зі своєю пам’яттю і мудрістю, майбутнє – з відповідальністю та терпимістю. Тому, дорогі друзі, дорогі українці, я бажаю всім нам пам’ятати історію, користуватися мудрістю минулих поколінь, відповідально ставитися до свого майбутнього, бути терпимими один до одного. З вірою в серці, з любов’ю, з Богом в душі!», - звернулася до сумчан та гостей міста Тетяна Головко.

А всім присутнім на дійстві дарували свої таланти юні жителі міста, які співами та віршами про Україну підіймали святковий настрій жителям та гостям обласного центру…

Останні новини

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.