Тетяна Головко: «Сьогодні питання створення робочих місць у сільській місцевості є першочерговим…»

«Сьогодні питання створення робочих місць у сільській місцевості є першочерговим. Агропідприємства частково надають селянам роботу, однак вони не можуть забезпечити комплексного вирішення всіх проблем. Шукаючи механізми розвитку сільських територій, ми повинні звертати увагу на міжнародний досвід. Однією з найкращих можливостей розвивати села та наповнювати місцеві бюджети є кооперативний рух», – наголосила заступник голови Сумської обласної ради Тетяна Головко під час відкриття бізнес-форуму «Ефективна переробка та кооперація в сільськогосподарському секторі Сумщини», повідомив офіційний сайт Сумської обласної ради.

Відзначимо, що Тетяна Головко є тимчасово виконуючою обов’язки голови Сумської обласної партійної організації Радикальної партії Олега Ляшка.

Вона звернулася до присутніх на форумі голів громад з проханням бути активними у питанні створення кооперативів і не боятися брати на себе відповідальність. За її словами, сільськогосподарська кооперація здатна дати поштовх для розвитку малого бізнесу та підприємництва у селах, а відтак – добробуту окремої родини та всієї громади.

Крім того, кооперація вигідна не лише селянам, але й мешканцям міст, адже призведе до здешевлення продуктів із одночасним зростанням їх якості.

Тимчасово виконуючий обов’язки голови Сумської ОДА Микола Подопригора, у свою чергу зазначив, що на сьогодні актуальною є підтримка не великих агрохолдингів, а представників малого та середнього бізнесу. Саме останні виробляють значну частину сільськогосподарської продукції, створюють робочі місця.

Учасники та запрошені на форум експерти торкнулися нових підходів та інноваційних рішень у сільськогосподарській переробній промисловості.

Директор Департаменту агропромислового розвитку Сумської ОДА Олександр Маслак розповів про передумови розвитку на Сумщині молочного та плодово-ягідного кластерів, а також поінформував учасників зібрання про основні напрямки фінансової підтримки фермерських господарств та сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів. Кошти, передбачені Програмою розвитку агропромислового комплексу та сільських територій Сумської області на період до 2020 року, надійдуть з обласного бюджету.

У рамках форуму відбувся семінар щодо практичного механізму створення успішного сільськогосподарського кооперативу. Координатор Робочої групи з питань розвитку сільських територій Офісу підтримки реформ при Мінагрополітики та продовольства України Роман Корінець надав практичні рекомендації щодо створення та подальшої діяльності сільськогосподарських кооперативів.

Відбулися панельні дискусії з питань розвитку регіонального ринку молока, плодово-ягідної продукції, де присутні мали можливість поділитися досвідом роботи та власними напрацюваннями.

Учасники бізнес-форуму дійшли єдиної думки – кооперативний рух може створити ефект сталого розвитку для місцевих громад.

А це, в свою чергу, шлях до відродження сільських територій...


Notice: Undefined offset: 1 in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/libraries/quix/app/drivers/joomla/template.php on line 191

Останні новини


Notice: Undefined offset: 1 in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/libraries/quix/app/drivers/joomla/template.php on line 191

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.