Міцна родина – міцна Сумщина

15 травня 2018 року Україна разом з усім світом відзначила Міжнародний день сім’ї, що одразу після Дня матері гармонійно «вписався» в плеяду травневих свят.

З цієї нагоди в обласній філармонії відбулися урочистості, куди прийшли окрім керівництва області та міста знані родини Сумщини, які своєю щоденною працею розбудовують рідну область та Україну, повідомив офіційний сайт Сумської обласної ради. Тут панувала справжня сімейна атмосфера – радісні діти від малого до великого, щасливі батьки приймали вітання від обласної влади, громадськості, духовенства. А багатодітні матері, у яких сяяли очі від дійсно жіночого щастя, ділилися своїми життєвими історіями, які надихають і зачаровують.

Виступаючи перед присутніми, перший заступник голови Сумської обласної ради Анатолій Річкаль підкреслив, що День матері і День сім’ї – зворушливі для кожного серця свята. Адже кожен з нас із дитинства несе в душі єдиний неповторний образ своєї мами, яка завжди зрозуміє, пробачить, пожаліє і буде щиро любити свою дитину. І будь-якого дорослого завжди тягне у батьківський дім, де завжди тепло і комфортно.

На сьогодні в області функціонує 155 прийомних сімей та 25 дитячих будинків сімейного типу, в яких виховується 465 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Протягом минулого року створено 8 нових прийомних сімей та 3 дитячі будинки сімейного типу. Також на Сумщині близько 3 тисяч матерів-героїнь, 4,5 тисячі родин, де виховуються діти з дитячих будинків.

Анатолій Річкаль подякував багатодітним родинам, батькам-усиновлювачам та батькам-вихователям за тепло, яке вони віддають дітям, за турботу і недоспані ночі.

«Мені дуже приємно бачити усміхнені обличчя дітей у цій залі. Очевидно, що вони – щасливі, а це – найголовніше. Тому дякую вам, мами й тата цієї малечі, за те, що ви вже сьогодні виховуєте у кращих сімейних традиціях майбутнє покоління», – наголосив Анатолій Річкаль.

Він нагородив грамотами обласної ради батьків-вихователів дитячих будинків сімейного типу – родини Андріїшиних – Олену Миколаївну та Віктора Федоровича, Божків – Віру Іванівну та Ігоря Миколайовича, Мудриченків – Тетяну Степанівну та Олександра Васильовича.


Notice: Undefined offset: 1 in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/libraries/quix/app/drivers/joomla/template.php on line 191

Останні новини


Notice: Undefined offset: 1 in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/libraries/quix/app/drivers/joomla/template.php on line 191

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.