АНАТОЛІЙ СВИРИД: «Коріння наше тут, душа України тут»

Як дерево, у якого немає коріння гине, так і людина, що цурається його – гине духовно. Усі ми, навіть ті, хто давно живе у містах, вийшли з села. Наші діди і прадіди споконвіку жили і трудилися на цій землі. Обробляли щедру ниву, будували хати і млини, школи та церкви, захищали нашу багату землю від іноземних загарбників. І сьогодні той, хто дійсно є сином своєї землі, хто любить Україну і працює на благо свого народу, насамперед повертається до своїх витоків. До рідного села, де мама і тато подарували життя і просили Господа благословити свою дитину на довгий життєвий шлях.

Уроженець села Панасівки, що в Липоводолинському районі, Анатолій СВИРИД, разом з односельцями урочисто відзначили День села.

Село, засноване козаком, шанує славетні традиції. Такого розмаху святкування місцеві не пригадують.

21 листопада для панасівців свято потрійне. Саме цього дня Україна відзначає День Гідності і Свободи. Панасівці вшанували загиблих на Майдані та війні на Сході. Поклали квіти до пам’ятника і встановили над селом величезний прапор України. Це один із подарунків уроженця Панасівки, Кіборга і відомого громадського діяча Анатолія СВИРИДА.

У холі сільського Будинку культури Анатолій СВИРИД, захисник України, відкрив унікальну виставку «Дві паралелі». В ній представлені рідкісні фотографії, на яких зафіксовані моменти героїчної оборони Донецького аеропорту 2014-2015 років.

Панасівці пишаються тим, що їх односелець - один із легендарних українських Кіборгів.

«Анатолій СВИРИД - наш учень, випускник Панасівської школи. – говорить сільська вчителька Віра Василівна. - Хороший учень. Життя його склалося без мами з шести років. Ну він не злякався нічого. Підтримуємо його, і його підтримує все село і наші випускники, хто де не знаходиться його знають, як Кіборга. Хай йому здоровиться!»

З нагоди свята Дня села кращих представників громади нагородили грамотами. Після цього – музичний подарунок.

Звучить саксофон від Федора Хорса. Свою творчість панасівцям подарували сумські артисти - соліст Леонід Вівсюк та ансамбль «Сяйво».

Сцена панасівського клубу відновлена також зусиллями Анатолія СВИРИДА.

«Зробили там ремонт, бо стіна падала. Там затікало все», – розповідає уродженець Панасівки, захисник України Анатолій СВИРИД.

На сцені нові штори – їх також вдалося придбати за сприяння Анатолія СВИРИДА. Через брак коштів їх не могли замінити останні 20 років. Біля клубу встановили три бесідки. І це лише початок. Незабаром Анатолій СВИРИД разом з односельцями планує тут облаштувати Панасівську Січ.

Панасівці приємно вражені тим, як урочисто і затишно виглядає тепер їхній клуб. У планах також створити краєзнавчий музей у селі. Бо виховання майбутнього покоління на прикладах героїчної історії не менш важлива справа. Панасівський сільський голова дякує односельцю за підтримку та небайдужість до справ громади.

«Сільський бюджет зовсім слабий і без підтримки небайдужих людей сільська рада - прозябала би. Анатолій СВИРИД, який сам родом з Панасівки, дуже багато нам допоміг. Спортзал зробив, замінив вікна в сільраді, виділив кошти на будівельні матеріали, оплатив ремонт, в будинку культури замінив повністю сцену», - розповідає сільський голова Панасівки Михайло Омельченко.

Піклуватися про землю своїх предків, про рідні місця звідки ти вийшов, і де твоє коріння,– обов’язок кожного патріота, переконаний Анатолій СВИРИД:

«Душа України в селі. Як у тій пісні: «ми роз’їхалися по містах». І це не дуже добре. Коріння наше тут, душа України тут, тому мусимо пам’ятати. Бо хто не пам’ятає минулого, не має майбутнього»

Наталія ЛАВРОВА.


Notice: Undefined offset: 1 in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/libraries/quix/app/drivers/joomla/template.php on line 191

Останні новини


Notice: Undefined offset: 1 in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/libraries/quix/app/drivers/joomla/template.php on line 191

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.