МИКОЛА КЛОЧКО: «Прошу жителів Сумщини не піддаватися паніці і працювати у звичному режимі»

На цьому наголосив Микола Клочко, голова Сумської обласної державної адміністрації, на апаратної нараді під час розгляду питання про введення в окремих областях правового режиму воєнного стану у зв’язку із збройною агресією Російської Федерації проти кораблів українських військово-морських сил.

«У Верховній Раді депутати проголосували за введення воєнного стану. У переліку областей, де можливо введення особливого стану, 10 областей, в тому числі і Сумщина, – зазначив Микола Клочко. – На мою думку, цей крок дуже правильний і він для нашої прикордонної області дає можливість більш ретельно підготуватися до можливої агресії».

За його словами, президент України Петро Порошенко поки що не планує оголошувапти повну чи часткову мобілізації до лав Збройних Сил, однак буде проведена робота із резервом першої черги.

Указ президента України також не передбачатиме обмеження прав і свобод громадян України.

Петро Порошенко чітко заявив про те, що заробітні плати, пенсії, соціальні виплати люди мають отримувати вчасно. Запевнили в цьому Кабмін та Нацбанк, тому сьогодні для паніки немає ніяких підстав.

«Правовий режим воєнного стану також не означає, що буде припинятися фінансування тих бюджетних програм, які зараз є, – підкреслив Микола Клочко. – Навпаки, ми маємо робити все можливе, щоб поставлені Президентом України та Урядом завдання виконувалися».

Він повідомив, що поки що ніякої активності з боку РФ саме біля нашої ділянки кордону немає, хоча вона є вздовж кордону на півдні. Тому розслаблятися не треба, але й панікувати не варто.

«Я був здивований, що люди по магазинах скупляють сіль, цукор, потім спекулянти почали вже долар підіймати, – зауважив Микола Клочко. – Ми з вами не раз за історію незалежної України переживали різноманітні потрясіння. І щоразу на паніці населення «наживалися різноманітні спекулянти», тому я закликаю відкинути паніку і працювати у звичному режимі.

Інтеренет-портал БУТТЯ і ЖИТТЯ (БіЖ) у розділі СУМЩИНА розповідав, що 26 листопада 2018 року, Верховна Рада України затвердила указ президента Петра Порошенка про введення воєнного стану з 28 листопада.

За це проголосували 276 депутатів.

Під час виступу у Верховній Раді Петро Порошенко повідомив, що частково змінив свій указ.

Він запропонував запровадити воєнний стан не на всій території України, а лише в окремих областях.

Йдеться про області, які розташовані вздовж російського кордону, придністровської ділянки молдавського кордону та на узбережжі Чорного і Азовського морів.

До цього переліку ввійшла й Сумська область.

На Сумщині 28 листопада 2018 року з 9 години ранку вводиться воєнний стан.

Одеська, Миколаївська, Херсонська, Запорізька, Луганська, Донецька, Харківська, Чернігівська, Вінницька області також з 28 листопада до 27 грудня 2018 року матимуть воєнний стан...


Notice: Undefined offset: 1 in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/libraries/quix/app/drivers/joomla/template.php on line 191

Останні новини


Notice: Undefined offset: 1 in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/libraries/quix/app/drivers/joomla/template.php on line 191

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.