На Буринщині відбувся мітинг-реквієм до Дня пам'яті жертв голодоморів…

Як і повідомляв інтернет-портал БУТТЯ і ЖИТТЯ (БіЖ) у розділі СУМЩИНА, сьогодні, 24 листопада 2014 року, в селі Піски Буринського району відбувся мітинг-реквієм до Дня пам'яті жертв голодоморів та вшанування 85-х роковин Голодомору 1932-1933 років в Україні, який пройшов біля пам’ятки національного значення «Братська могила та місце вшанування жертв Голодомору 1932-1933 років».

Адже дата 24 листопада стала днем пам’яті, днем особливої молитви за упокій душ усіх, заморених голодом.

З метою вшанування пам’яті жертв геноциду українського народу і саме сьогодні у селі Піски відбувся мітинг-реквієм до Дня пам'яті жертв голодоморів та вшанування 85-х роковин Голодомору 1932-1933 років в Україні.

На церемонію вшанування пам’яті мільйонів безневинних жертв, полеглих у примусовій «голодній війні» прибули жителі навколишніх сіл та районного центру.

У мітингу взяли участь представники обласної, районної й міської влади, духовенство й військовослужбовці.

До учасників жалобного заходу звернулися керівник апарату Сумської обласної державної адміністрації Дмитро Живицький, голова Буринської районної ради Євгеній Рябоконь, лауреат Державної премії в галузі архітектури, кавалер ордену «За заслуги» ІІІ ступеню Микола Бірченко (котрий, до речі, як і наш видатний земляк художник-графік Микола Бондаренко, був удостоєний державної нагороди - ордену «За заслуги» саме за роботу над Пісківським меморіальним комплексом)

Проникливу літературну композицію «Віє Голоду Пам`ять, завмерла земля...» підготували учні місцевої загальноосвітньої школи під керівництвом Світлани Тереніної.

У ході мітингу-реквієму хвилиною скорботи була вшанована пам’ять заморених голодною смертю.

Поминальний молебень за жертвами голодоморів 1921 - 1922, 1932 - 1933, 1946 - 1947 років в Україні провів Благочинний Буринського округу Української Православної церкви Київського Патріархату настоятель храму святих мучениць Віри, Надії, Любові та матері їх Софії отець Димитрій.

Ведучі Наталія Сомова та Денис Ларінцев упродовж заходу гортали печальні сторінки рукотворних катастроф, які спіткали наш народ у 1921 – 1922, 1932-1033 та у 1946 - 1947 роках та підкреслили, що в рамках Всеукраїнської акції «Людяність у нелюдяний час» цьогорічні заходи вшанування присвячені, зокрема, і людям, які у 32-33 роках рятували співвітчизників від голодної смерті.

Завершився мітинг покладанням квітів до місця вшанування жертв Голодомору

Під час проведення заходу Церква Християн Віри Євангельської України спільно з відділом культури і туризму Буринської районної державної адміністрації пригощали бажаючих гарячим чаєм та печивом...


Notice: Undefined offset: 1 in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/libraries/quix/app/drivers/joomla/template.php on line 191

Останні новини


Notice: Undefined offset: 1 in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/libraries/quix/app/drivers/joomla/template.php on line 191

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.