Військова частина 3051 Національної гвардії України на Сумщині відзначила 25-річчя від дня створення

Сьогодні, 30 жовтня 2018 року, Сумська обласна філармонія приймала у своїх стінах чвертьвікового ювіляра – особовий склад військової частини 3051 Нацгвардії України під командуванням підполковника Сергія Козинця.

Щирі поздоровлення, безмежна вдячність і повага, а також цілий розсип нагород – все це у такий особливий день на адресу хоробрих оборонців держави.

Їхня щоденна турбота – не тільки охорона громадського правопорядку і функції конвоювання на Сумщині, а й несення служби в пекельних точках антитерористичної операції та теперішньої операції об’єднаних сил. На їхньому рахунку – понад півсотні ротацій в зону АТО та ООС. Майже 300 нацгвардійців мають статус учасників бойових дій, чотири з яких нагороджені високими державними відзнаками. Крім того, окремі представники даної військової частини були в лавах миротворчого контингенту, де з честю та звитягою виконали свій обов’язок.

Від імені Сумської обласної ради військовослужбовців ВЧ3051НГУ привітав перший заступник голови Анатолій Річкаль, зауваживши, що перед нацгвардійцями стоять дуже складні та відповідальні завдання, а перед оборонцями Сумщини – й поготів, адже область прикордонна, повідомляє офіційний сайт Сумської обласної ради.

«Та коли є система, коли військова частина працює як злагоджений механізм, коли є відчуття ліктя товариша, коли є талановитий командир, а ще належна підготовка, високий професіоналізм та невичерпний патріотизм особового складу підрозділу, тоді й результати роботи відповідні», – сказав Анатолій Якович.

Він також додав, що про турботи захисників України знає не з чуток, неодноразово разом із ними бував у непростих ситуаціях, однак завжди військова частина 3051 спрацьовувала на відмінно.

На переконання Анатолія Річкаля, в Сумах має бути сформований полк.

«Військова частина боєздатна, вона гідно несе службу як на сході країни, так і безпосередньо в області, – відзначив Анатолій Річкаль. – Ваш підрозділ є запорукою стабільності, захищеності та спокою на Сумщини, а, отже, обов’язково має розширятися. Хочу запевнити, що для цього будуть докладені всі зусилля».

Анатолій Річкаль сердечно подякував особовому складу і ветеранам військової частини 3051 за непохитність духу, мужність та відданість рідній державі.

Безперечно, не минуло святкування і без персональних заохочень.

Зокрема, Сумська обласна рада відзначила професійні та особистісні чесноти старшого стрільця Максима Мізіка, водія патрульного відділення на автомобілях Олександра Криводєда, старшого кулеметника Олександра Олексієнка та заступника командира частини з громадської безпеки Максима Зеленського.


Notice: Undefined offset: 1 in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/libraries/quix/app/drivers/joomla/template.php on line 191

Останні новини


Notice: Undefined offset: 1 in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/libraries/quix/app/drivers/joomla/template.php on line 191

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.