Сумський театр імені М.С. Щепкіна відкрив театральний сезон

Сумський обласний академічний театр драми та музичної комедії ім. М.С. Щепкіна тріумфально відкрив 86-й театральний сезон, подарувавши глядацькій аудиторії незабутні враження від своєї нової постановки – цікавої інтерпретації п’єси відомого американського драматурга ХХ століття Теннессі Вільямса «Скляний звіринець».

Привітати служителів місцевого храму Мельпомени з початком сезону прийшло чимало гостей – поціновувачів мистецтва. Серед них – і перший заступник голови Сумської обласної ради Анатолій Річкаль, який відзначив, що нині свято для всіх, хто має палке серце і творчу душу.

За словами Анатолія Яковича, у театрі ім. Щепкіна панує виняткова атмосфера. Дійство, котре щоразу розгортається на сцені, ніби поглинає глядача, і всі турботи, які залишилися за стінами театру, вже не видаються такими вагомими. Їх не тільки починаєш сприймати по-іншому, доволі часто завдяки мистецтву вдається знайти правильні рішення непростих проблем.

«Щепкінці не грають, вони проживають свої ролі, тим самим примушуючи нас переосмислювати окремі події, вчинки, аналізувати, робити висновки», – підкреслив Анатолій Річкаль.

Він також зауважив, що театр ім. Щепкіна повсякчас перебуває у творчому пошуку, запрошує відомих режисерів, розкриває різні грані таланту акторів, чимало з яких є народними та заслуженими.

«Щепкінців знають і люблять не тільки на Сумщині. Їхня слава поширилася далеко за межі нашої держави. Звісно ж, за гучними оваціями стоїть титанічна праця, і від імені обласної ради хочу подякувати керівництву в особі Заслуженого діяча мистецтв України Миколи Юдіна та трупі театру за безмежну любов до справи, з якою вони пов’язали свої долі», – зазначив Анатолій Річкаль.

На знак великої поваги до хисту та творчих здобутків митців Сумська обласна рада вшанувала весь колектив театру ім. Щепкіна.

До слова, збільшена копія грамоти вже до закінчення спектаклю прикрасила фойє закладу.

Директор театру Микола Юдін зізнався, що щепкінці сприймають дану нагороду як своєрідний показник майстерності та визнання.

Анатолій Річкаль вручив іменні відзнаки. Отримали їх балетмейстер-постановник Сергій Великодний, артист-вокаліст Артем Кнопік, а також артистка хору Олена Оноприйко.

На зміну святковим урочистостям плавно прийшло мистецтво – вишукане, неординарне, захоплююче…

Саме так можна коротко охарактеризувати виставу «Скляний звіринець» у сучасному прочитанні талановитого режисера-постановника Артемія Аніщенка, якою щепкінці відкрили 86-й театральний сезон, повідомив офіційний сайт Сумської обласної ради.


Notice: Undefined offset: 1 in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/libraries/quix/app/drivers/joomla/template.php on line 191

Останні новини


Notice: Undefined offset: 1 in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/libraries/quix/app/drivers/joomla/template.php on line 191

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.