Дорогі жителі Сумської області!

14 жовтня – є не тільки святом чоловіків, а й кожного, хто в той чи інший період віддав знання, мужність, відвагу захисту рідної держави – України.

І вже традиційно Покрова пов’язується з захистом рідної землі від ворогів.

І відповідно до літописів, князь Ярослав Мудрий віддав Київ і всю Русь під покров Божої Матері.

Церква Покрови Пресвятої Богородиці була головною на Запорізькій Січі, а 14 жовтня стало одним з найважливіших днів для козаків.

Саме цього дня відбувалися ради, на яких вибирали нового гетьмана або кошового отамана.

І, безсумнівно, не випадково, що День захисника України відзначвється саме 14 жовтня.

Отже, цього дня для жителів Сумщини – потрійне свято: День захисника України відзначаємо разом з днями Святої Покрови Пречистої Богородиці і Українського козацтва.

Та нині, на жаль, на сході країни тривають бойові дії. Понад 10 тисяч наших земляків стали на захист цілісності й незалежності України.

На превеликий жаль, є і загиблі – і ми схиляємо голови перед ними, пам’ятаючи й не забуваючи їхні подвиги…

Бажаю всім жителям області міцного козацького здоров’я, щастя, миру, благополуччя, злагоди та спокою в Україні і на Сумщині!

З повагою,

Анатолій Річкаль, перший заступник голови Сумської обласної ради.

Останні новини

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.