Вшановано поштарів Сумщини

У Всесвітній день пошти, який міжнародна спільнота відзначає 9 жовтня, поштарі нашого краю зібралися у палаці культури «Хімік».

Теплі поздоровлення, нагороди від обласної влади та безліч чудових мистецьких дарунків – сьогодні все на їхню честь, повідомив офіційний сайт Сумської обласної ради.

Колектив Сумської дирекції ПАТ «Укрпошта» зустрічає свій фаховий день з оптимістичними показниками. Нині поштарі регіону перебувають у золотій середині загальнодержавного рейтингу і, звісно ж, розраховують поліпшувати свої економічні результати й надалі.

Як запевнив керівник дирекції Ігор Сумарока, для цього створюються необхідні передумови, запроваджуються нові сервісні проекти та послуги.

Вітаючи представників поштової галузі із професійним святом, перший заступник голови Сумської обласної ради Анатолій Річкаль зауважив, що світ не стоїть на місці, і поштарям доводиться робити все від них залежне, аби залишатися конкурентними на ринку.

«Відрадно, що поштова служба Сумщини прагне розвитку, реформується. І вже зараз маємо позитивні сигнали, що ви на правильному шляху. Наприклад, показовим можна вважати зростання доходів від поштових послуг, які за 9 місяців поточного року зросли на 35% відносно торішніх показників. Думаю, що й заробітна плата не відставатиме», – висловив сподівання Анатолій Якович.

Визначальною, на думку першого заступника голови обласної ради, є роль пошти в сільській місцевості.

«Як на мене, сільські листоноші, фельдшери, вчителі та дільничні – це ті люди, від яких залежить життя у глибинці. Їх чекають, їм довіряють, на них сподіваються. Ви, за великим рахунком, є ключовим джерелом інформації, доброї звістки та привітного слова для віддалених сільських громад», – зазначив Анатолій Річкаль.

На його переконання, професію поштаря назвати легкою аж ніяк не можна. Адже не важливо: дощ за вікном, буревій чи заметіль, скільки кілометрів доведеться пройти бездоріжжям – листоноші завжди у дорозі. І це при тому, що присвячують себе поштовій справі переважно жінки. До слова, у Сумській дирекції «Укрпошти» представниць прекрасної статі – понад 90%. Та, мабуть, це й логічно, адже не секрет, що жінки більш витривалі, відповідальні і добросерді.

«Людям дуже часто достатньо щирої посмішки листоноші, аби життя заграло яскравими барвами», – зауважив Анатолій Річкаль.

Він сердечно подякував всім поштарям за самовіддану щоденну працю, а кращим представникам галузі вручив ще й грамоти Сумської обласної ради. Їх, зокрема, удостоєні Олеся Юхта, Ірина Васіна та В’ячеслав Сербіновський.

«Ви робите людей, розділених великими відстанями, ближчими один до одного. Міцного вам здоров’я, щастя та благополуччя, вашому колективу – єдності та успіхів, а нашій рідній Україні – процвітання!» – побажав винуватцям сьогоднішніх урочистостей Анатолій Річкаль.

Останні новини

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.