Сумська обласна філармонія розпочала ювілейний концертний сезон

У Міжнародний день музики, за усталеною традицією новий концертний сезон розпочала Сумська обласна філармонія. Сезон – особливий, 80-й за ліком.

Серед чисельних поціновувачів мистецтва, які прийшли на свято, був і перший заступник голови Сумської обласної ради Анатолій Річкаль, повідомив офіційний сайт Сумсьеої обласної ради.

Вітаючи місцевий храм музики з ювілейним стартом, Анатолій Якович зауважив, що йому приємно поринути в чудову дружню атмосферу, де панує творчість, натхнення, гармонія. «У цих стінах з’являється відчуття душевного затишку, – зазначив він. – На жаль, сьогоднішній день затьмарила сумна звістка. Від нас пішов в інший світ заслужений артист України, поет, драматург, актор, педагог Василь Іванович Будянський. Однак справа великого митця не згасне. Її продовжує син Дмитро, талановиті учні майстра слова…».

Пам'ять про видатного артиста присутні у залі вшанували хвилиною мовчання.

Тримаючи далі слово, Анатолій Річкаль наголосив, що філармонія десятиріччями утримує реноме провідного мистецького осередку на Сумщині.

«Ледь не щодня тут відбуваються різноманітні заходи – концерти, фестивалі; відзначають державні та професійні свята представники різних сфер діяльності. Практично жоден культурний захід в області, жодний День села не минає без участі артистів цього храму музики. Ви повсякчас радуєте наших воїнів, підіймаєте їм бойовий дух, і за це вам окремі слова вдячності», – сказав Анатолій Річкаль.

Звернув він увагу і на той факт, що в концертній залі вкотре яблуку ніде впасти, причому серед глядачів – представники абсолютно різних вікових категорій.

«Бути цікавими і дорослим, і дітям – завдання не з легких, однак артистам філармонії на чолі з Олександром Даниленком це вдається зробити. Тож, користуючись нагодою, хочу подякувати адміністрації та творчому колективу за те, що змінюєтеся на краще, що створили у своїх стінах теплу атмосферу, в яку хочеться поринати знову і знову», – відзначив Анатолій Якович, після чого вручив гроно нагород, які Сумська обласна рада підготувала з нагоди відкриття 80-го концертного сезону.

Власне, за вагомий внесок у розвиток музичного мистецтва відзначені ансамбль народної пісні «Слобожанські барви», молодіжний вокальний ансамбль «Елегія», жіночий вокальний ансамбль «Лада», а також безпосередньо артисти Людмила Мостіпанова, Максим Мошик і Ольга Штика.

Крім того, відзнаки отримали митці від Сумської облдержадміністрації та керівництва філармонії.

У свою чергу обласна клінічна лікарня презентувала «винуватцям свята» величезний торт, а депутати облради зробили свій посильний фінансовий внесок у ремонт музичного інструменту закладу.

Далі ж глядачів чекала дивовижна мандрівка у світ чудової музики та неймовірної естетичної насолоди.

«Відпочили душею», – саме так вони охарактеризувала концерт, подарований митцями Сумської обласної філармонії.


Notice: Undefined offset: 1 in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/libraries/quix/app/drivers/joomla/template.php on line 191

Останні новини


Notice: Undefined offset: 1 in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/libraries/quix/app/drivers/joomla/template.php on line 191

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.