У Бурині вшанували працівників бібліотечної справи

Особливий день для тих, хто любить книгу, поріднився з нею…

Напередодні професійного свята – Всеукраїнського дня бібліотек, в приміщенні актової зали першої міської школи зібралися працівники бібліотек. Це люди, які все життя зберігають диво людського творіння, скарбницю знань - книгу.

Свято встановлено Указом Президента України у зв’язку зі значним внеском бібліотечних працівників у розвиток освіти, науки і культури нашої держави та необхідністю подальшого підвищення ролі бібліотек у житті суспільства.

Цей день, 30 вересня, співпадає з Християнським святом Віри, Надії, Любові та їх матері Софії ( в перекладі з грецької Софія – знання, мудрість) Тому ведучі заходу Євген Прядко та Людмила Ткаченко привітали бібліотекарів та побажали їм віри, надії, любові і мудрості. Також на свято завітали керівники міста та району: голова Буринської районної державної адміністрації – Василь Михайлович Бойко, голова Буринської районної ради – Євгеній Вікторович Рябоконь, начальник відділу культури та туризму управління освіти молоді, спорту, культури та туризму Буринської міської ради - Світлана Сергіївна Вареник та в.о. начальника відділу культури і туризму районної державної адміністрації – Андрій Олегович Падалко. Вони виступили з привітальними словами та відзначили почесними грамотами працівників галузі.

Серед нагороджених від управління освіти, молоді, спорту, культури та туризму Буринської міської ради: Падалко Наталія Олександрівна, бібліотекар І категорії відділу обслуговування читачів Буринської центральної публічної бібліотеки; колектив відділу обслуговування читачів Буринської центральної публічної бібліотеки; колектив відділу інформаційних технологій та комп’ютерного забезпечення бібліотечно-бібліографічних процесів; колектив відділу організаційно-методичної та бібліографічної роботи; колектив відділу формування, зберігання фонду, обробки документів та каталогізації; колектив центральної дитячої бібліотеки.

Грамотами Буринської районної державної адміністрації нагороджені: Новак Світлана Сергіївна, бібліограф І категорії Буринської центральної дитячої бібліотеки; Коробка Лідія Михайлівна бібліотекар І категорії Біжівської сільської бібліотеки.

Буринської районної ради: Єрмакова Людмила Петрівна, бібліотекар І категорії Червонослобідської сільської бібліотеки-філії; Мельник Ніна Іванівна бібліотекар IІ категорії Сніжківської сільської бібліотеки.

Відділу культури і туризму Буринської районної державної адміністрації: Мороз Віталій Миколайович, інженер-електронік відділу інформаційних технологій та комп’ютерного забезпечення бібліотечно-бібліографічних процесів; Шевченко Валентина Миколаївна бібліотекар Чернечослобідської сільської бібліотеки.

Також за багаторічну плідну працю, високий професіоналізм та значний внесок у розвиток бібліотечної справи та з нагоди 90-ї річниці заснування закладу грамотою управління культури і туризму Сумської обласної державної адміністрації нагороджено колектив Буринської центральної публічної бібліотеки комунального закладу Буринської міської ради «Буринська публічна централізована бібліотечна система»

Про історію створення, етапи розвитку та сучасний стан Буринської книгозбірні розповіла в своєму виступі директор Буринської ПЦБС Лук’янцева Анна Анатоліївна.

Ведучі озвучили багато висловлювань видатних людей про бібліотеки і професію бібліотекаря. Солісти та аматори сцени районного будинку культури створили особливо святковий настрій, подарувавши присутнім музичні вітання.

Це свято стало подією для всіх, хто любить книгу: для тих хто її створює, хто її зберігає і тих, хто її читає.

Людмила Крупосій, провідний методист відділу організаційно-методичної та бібліографічної роботи Буринської ПЦБС.

Спеціально для інтернет-порталу БУТТЯ і ЖИТТЯ (БіЖ).

Останні новини

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.