АНАТОЛІЙ РІЧКАЛЬ: «Для нас справа честі допомагати тим, хто у надскладний час став на захист рідної держави…»

«Усе буде добре!» – це не тільки рядок із популярної української пісні, а й головне життєве налаштування АТОвця Сергія Кознієнка, який був одним із перших, кому довелося потрапити у справжнісіньке пекло на Донбасі.

11 липня 2014 року розділило його долю на «до» і «після». Під час виконання бойового завдання у Сіверську Донецької області автівка з бійцями підірвалася на міні, залишеній сепаратистами. Надскладні мінно-вибухові відкриті травми ніг, вогнестрільне поранення обличчя і контузія…

Здавалося б, шанси мізерні, та Сергій Кознієнко не з тих, хто просто так здається. Чоловік бореться за повноцінне життя, а допомагають йому в цьому побратими, обласна влада та доброчинці. Доєднатися до їх числа висловила готовність і співзасновник благодійного фонду «Хельвеція» Маріанне Піфаретті зі Швейцарії.

Цими днями вона перебуває в Сумах, тож радо зустрілася з першим заступником голови Сумської обласної ради Анатолієм Річкалем, з яким співпрацює вже протягом 15 років, та відважним оборонцем України, повідомив офіційний сайт Сумської обласної ради.

Розповідаючи свою непросту історію, Сергій Кознієнко відразу зазначив, що пані Піфаретті вже неодноразово йому допомогла. Власне, тоді, під час вибуху, наслідки могли б бути ще жахливішими. Мінімізувати їх певною мірою допоміг автомобіль, котрий місцевим органам УМВС передала її благодійна установа. Нині ж чоловік, попри те, що йому в кращому випадку пророкували життя у візку, переміщається на спеціальних милицях – теж пожертві Маріанне Піфаретті.

Позаду в Сергія понад три десятки операцій різного рівня складності в Україні та закордоном. Однак для того, щоб повноцінно рухатися на своїх двох, ще теж далеко. Але він готовий боротися й далі, вірячи, що зможе відновити функціональність кінцівок.

«Для нас справа честі допомагати тим, хто у надскладний час став на захист рідної держави, хто пожертвував своїм здоров’ям, боронячи країну від агресора. Біда Сергія мені особливо близька. Тоді, у липні 2014 року, я відвозив його з іншими пораненими хлопцями до госпіталю у Харкові», – розповів Анатолій Річкаль, принагідно висловивши захоплення силою волі та незламністю духу захисника України.

Перший заступник голови Сумської облради наголосив, що Сергій Кознієнко може бути впевненим, що сам на сам із лихом він не залишиться. «Допомагали дотепер. Переконаний, що підтримаємо і зараз», – зауважив Анатолій Якович, вивчаючи прохання АТОвця про виділення грошової допомоги на проведення чергового реабілітаційного курсу.

Розглянути це питання планується на найближчій сесії обласної ради.

У свою чергу, Маріанне Піфаретті теж пообіцяла посприяти на подальшому шляху одужання відважного бійця. Співзасновник благодійного фонду готова забезпечити чоловіка медикаментами, котрі украй складно придбати в Україні.

Крім того, її представники в Сумах найближчим часом поспілкуються з лікарями, які контролюють стан здоров’я Сергія, аби отримати фахові рекомендації стосовно потрібної йому допомоги та спільно напрацювати план дій.

Останні новини

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.