Буринь та Буринщину 75 років тому звільнено від фашистської окупації…

Як і анонсував інтернет-портал БУТТЯ і ЖИТТЯ (БіЖ) у розділі СУМЩИНА, сьогодні, 6 вересня 2018 року, в центрі міста Буринь біля Братської могили воїнів відбудеться мітинг-реквієм, присвячений 75-й річниці визволення Буринщини від нацистських окупантів «І СТОГНЕ ВІЧНИМ СПОГАДОМ ЗЕМЛЯ».

І немає в Україні такого місця, яке б не просякло кров’ю Другої світової війни…

День 6 вересня для жителів Буринщини – дата радості і сліз, дата дитячого сміху і низько схилених у журбі голів дорослих.

Адже 75 років тому саме початок вересня ознаменував собою найжорстокіші кровопролитні бої за визволення району, за щасливе майбутнє нащадків. І 6-8 вересня нацисти були вигнані з буринської землі.

З нагоди відзначення цього світлого ювілею біля Братської могили воїнів Другої світової війни в центрі міста відбувся мітинг-реквієм «І стогне вічним спогадом земля».

Його відкрив народний аматорський вокальний чоловічий ансамбль районного будинку культури (керівник Андрій Козирь) піснею «Ой Дніпро, Дніпро».

Потім до присутніх звернулися голова Буринської районної ради Євгеній Рябоконь, секретар Буринської міської ради Володимир Писаний і голова районної організації ветеранів війни та праці Ангеліна Кнуренко, нагадавши історію визволення Буринського краю, провівши паралелі із теперішньою неоголошеною війною на Донбасі та закликавши завжди пам’ятати подвиг тих, хто звільняв не тільки Буринщину, а й усі куточки української землі від нацистської навали.

Ведучий заходу Денис Ларінцев запросив присутніх хвилиною мовчання вшанувати тих, хто визволяв Буринщину від ворога у роки Другої світової війни та тих, хто у наш час віддав своє життя за незалежність та територіальну цілість України.

Після цього зі світлим святом визволення рідної землі пісенними творами присутніх привітали солісти районного будинку культури Андрій Козирь, Світлана Яцун, Наталія Сомова та Юлія Ларінцева.

Настоятель церкви Різдва Пресвятої Богородиці Української Православної Церкви, митрофорний протоієрей отець Іоанн провів заупокійну літію за воїнами і жертвами Другої світової війни.

Закінчився мітинг-реквієм покладанням квітів до братської могили воїнів Другої світової війни, повідомляє читачів інтернет-портал БУТТЯ і ЖИТТЯ (БіЖ), художній керівник Буринського районного будинку культури Марина Біркун.

Світлина Ілони Ігнатенко.

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.