Анатолій Річкаль: «Соціальні недуги – насправді, є тяжкими хворобами…»

«Понад півтора мільйона гривень було виділено у поточному році на капітальний ремонт приміщень та інженерних мереж обласного наркологічного диспансеру. Ще 192 тисячі гривень – на придбання та встановлення дезінфекційних камер. Загалом же, цей об’єкт реконструювали два роки, на що з обласного бюджету виділили три мільйони гривень», – наголосив перший заступник голови Сумської обласної ради Анатолій Річкаль під час урочистостей з нагоди відкриття відремонтованого наркологічного диспансеру.

Сьогодні, 15 серпня 2018 року, керівники області проінспектували оновлені приміщення і лабораторії. «Цей диспансер поєднав спеціалізовану лікарню, психоневрологічний диспансер, відділення, які укомплектовані усім необхідним на 100 відсотків – тепер пацієнти будуть отримувати комплексне обслуговування в одному медичному закладі», – наголосив голова Сумської обласної державної адміністрації Микола Клочко.

Зазначив він і про те, що на контролі обласної влади також питання щодо створення належних умов для пацієнтів, які наразі лікуються у психоневрологічному корпусі на вулиці Архітекторів Шольців у Сумах. Для них зараз теж облаштовують приміщення – на це виділено шість мільйонів гривень.

Анатолій Річкаль подякував обласній владі, депутатам, лікарям і громадськості за злагоджену роботу, яка призводить до конкретних результатів.

Він зауважив, що влада має допомагати наркозалежним, алкозалежним пацієнтам та людям з психічними розладами повернутися до повноцінного життя, оскільки ці соціальні недуги – насправді, є тяжкими хворобами. Саме тому депутати, розуміючи це, виділяють кошти закладу і надалі працюватимуть над покращенням умов у диспансері, повідомив офіційний сайт Сумської обласної ради.

Головний лікар обласної клінічної лікарні, депутат Сумської обласної ради Володимир Горох подарував диспансеру 5 GPS-маячків, аби у виключних випадках лікарі могли їх під’єднати до пацієнта і, таким чином, знали його місцеперебування.

За словами начальника управління охорони здоров’я Сумської обласної державної адміністрації Сергія Бутенка, диспансер після капітального ремонту вже приймає пацієнтів з психіатричними розладами, а також наркологічною залежністю.

Щодня у закладі обслуговується близько 500 хворих…

Останні новини

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.