Тетяна Головко: «Велична постать Петра Калнишевського є прикладом для нас як бути патріотом, і як розбудовувати державу на фундаменті духовності»

Як повідомляв інтернет-портал БУТТЯ і ЖИТТЯ (БіЖ) у розділі КУЛЬТУРА, на Роменщині відбулося свято козацької слави «Калнишева рада» з нагоди 327-ї річниці з дня народження останнього кошового отамана Запорізької Січі Петра Калнишевського.

До вшанування пам’яті славетного земляка долучилася заступник голови Сумської обласної ради Тетяна Головко, депутати обласної ради, керівництво облдержадміністрації та райцентрів Сумщини.

«Велична постать Петра Калнишевського, його історія життя – приклад для нас, його нащадків, як потрібно любити рідний край, бути патріотом і розбудовувати державу на фундаменті духовності, – звернулася до присутніх на святі Тетяна Головко. – Петро Іванович Калнишевський – останній козацький отаман, людина-легенда. Тому для нас усіх – це свято єдності та згоди, яке щороку збирає на Батьківщині нашого відомого земляка безліч гостей».

Тетяна Іванівна разом з усіма долучилася до божественної Літургії та молебню у церкві Святої Трійці, після чого разом із громадою урочистою ходою пройшла від церкви до пам’ятника Петра Калнишевського.

До слова, Тетяна Головко є виконуючою обов'язки голови Сумської обласної партійної організації Радикальної партії Олега Ляшка.

Козацьке свято порадувало гостей фольклорною презентацією козацьких куренів сільських рад району, роботою містечка майстрів, виставкою декоративно-ужиткового мистецтва, козацькими спортивними змаганнями, показовими виступами кінних вершників, фестивалем вуличної їжі, виступом оркестру 27-ї Сумської реактивної артилерійської бригади, дитячим атракціонами тощо.

Упродовж святкування у музеї Петра Калнишевського проходили екскурсії, огляд експозицій, перегляди кінофільмів, а у сільському клубі – літературні читання «Пелюстки Ромен - цвіту» за участю письменників-земляків, повідомив офіційний сайт Сумської обласної ради.

А колективи та виконавці обласного фестивалю народної творчості «Дивограй» майстерно оживили в мелодійній пісні одну із найславетніших сторінок нашої історії – козацьку добу...

Останні новини

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.