Анатолій Річкаль: «Ми маємо всі єднатися заради мирного майбутнього і побудови заможної процвітаючої держави»

Сьогодні, 28 червня 2018 року, одне з найголовніших державних свят – День Конституції України керівники області та міста розпочали з того, що покладанням квітів вшанували полеглих воїнів-сумчан у зоні проведення АТО.

«З великою повагою ставлюся до захисників нашої країни і закликаю усіх жителів області пам’ятати, якою ціною дається українцям наша суверенність…», – зазначив перший заступник голови Сумської обласної ради Анатолій Річкаль.

Далі на площі Незалежності відбулися урочистості. Як і багато років поспіль дні святкування ухвалення Основного закону країни співпадають із фестивалем духової музики «Сурми України», який проходить у Сумах. Тож на головній площі обласного центру вишикувалися оркестри, які додали сумчанам та гостям міста ще більш святкового настрою.

Під час урочистих заходів до присутніх звернувся перший заступник голови обласної ради Анатолій Річкаль.

«22 роки тому український парламент висловив волю українського народу і прийняв Основний закон – Конституцію України. Того пам’ятного дня здійснилося багатовічне прагнення нашого народу жити у незалежній суверенній державі. На жаль, сьогодні нашим бійцям доводиться захищати конституційні права на сході України. Тож сьогодні ми шануємо тих, хто віддав своє життя і здоров’я за захист конституційних прав. Ми вдячні представникам промисловості, освіти, культури, медицини, військовослужбовцям за наполегливий труд. Ми маємо всі єднатися заради мирного майбутнього і побудови заможної процвітаючої держави», – наголосив Анатолій Річкаль.

За високий професіоналізм, вагомий особистий внесок у розвиток національного театрального мистецтва та з нагоди святкування Дня Конституції України Анатолій Річкаль вручив подяку Сумської обласної ради Роману-Олександру Козаку – режисеру-постановнику Сумського обласного театру драми та музичної комедії ім. М.Щепкіна.

«День 28 червня увійшов в історію України як день загальнонаціональної єдності, як день загальнонаціональних інтересів. І сьогодні ми продовжуємо втілювати в життя ті принципи, які ще сповідував Пилип Орлик та інші борці за незалежність України. Ми впевнено крокуємо до європейського майбутнього. Ще багато потрібно зробити для втілення реформ, які сьогодні намічені державою. Багато треба зробити, аби було потужним місцеве самоврядування. Треба вносити зміни і до Основного закону України. Але ми впевнені, що тільки таким шляхом ми можемо прийти до тієї мети, яка сьогодні стоїть перед усіма нами», – звернувся до присутніх заступник голови Сумської обласної державної адміністрації Вадим Акперов.

Він привітав усіх зі святом, побажав миру, здоров’я, добробуту і вручив з нагоди Дня Конституції України найкращим жителям Сумщини державні нагороди та почесні відзнаки.

Далі посадовці і сумчани рушили колоною вулицею Соборною аби покласти квіти до пам’ятника Тарасові Шевченку.

Також головною вулицею Сум відбувся марш оркестрів під гучні оплески жителів та гостей міста, повідомив офіційний сайт Сумської обласної ради.

Останні новини

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.