Анатолій Річкаль: «Державні службовці – це фахівці, на яких покладена основна відповідальність за стан справ у розбудові нашої країни…»

У форумі для держслужбовців Сумщини узяв участь перший заступник голови Сумської обласної ради Анатолій Річкаль.

Він зауважив, що громадський авторитет служителів держави базується на визнанні фаховості і прозорості: «Державні службовці – це фахівці, на яких покладена основна відповідальність за стан справ у розбудові нашої країни та втілення у життя найголовніших функцій держави».

Говорили на тематичному форумі про професіоналізацію державних службовців, підготовку та підвищення кваліфікації управлінських кадрів з огляду на Євроінтеграцію.

Захід відбувся за участі голови Сумської ОДА Миколи Клочка, керівника апарату ОДА Дмитра Живицького, ректора Сумського державного університету Анатолія Васильєва, завідувача кафедри економічної політики та врядування Національної академії державного управління при Президентові України Наталії Олійник, представників профспілок, освіти та науки, повідомив офіційний сайт Сумської обласної ради.

За словами Миколи Клочка, державний службовець – це обличчя країни, а довіра до влади починається саме з довіри до державного службовця: «Сьогодні в країні підвищується престижність державної служби. Ми маємо не лише виконувати свої посадові обов’язки, а й завжди бути готовими допомогти людям у будь-якій ситуації. І робити це за покликом душі, демонструючи справжню відданість справі та бажання служити народу України».

З нагоди професійного свята кращим держслужбовцям органів виконавчої влади області Микола Клочко вручив відзнаки. Почесною грамотою обласної ради Анатолій Річкаль відзначив директора Державного закладу післядипломної освіти «Сумський центр перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств та організацій» Світлану Варуху.

Після привітань та нагороджень учасники зібрання перейшли до обговорення основних питань форуму, серед яких впровадження нинішньої реформи держслужби, що передбачає повне перезавантаження систем управління державою і зміну умов праці держслужбовців.

У ході розмови перший заступник голови облради порушив питання реалій сьогодення, а саме - захисту прав державних службовців під час зміни влади. На його думку, політична неупередженість керівництва – основний чинник, що може врегулювати ситуацію з плинністю кадрів у органах влади.

Після обговорення було прийнято рішення внести пропозицію про розширення переліку правового захисту держслужбовців до резолюції форуму.

Продовжилися урочистості з нагоди професійного свята – Дня державної служби - в обласній філармонії. Саме тут перші особи області та запрошені гості вітали трудові колективи та відзначали кращих служителів держави грамотами та подяками різних рівнів та структур.

Присутній на урочистостях Анатолій Річкаль вручив Почесні грамоти Сумської обласної ради начальнику управління охорони здоров’я ОДА Сергію Бутенку, директору Департаменту фінансів обласної державної адміністрації Олені Батраченко, директору Департаменту цивільного захисту населення ОДА Олександру Милашу.

«Надзвичайно не просто завжди бути в формі, бути зразком, мати терпіння і забезпечувати лад у своїй роботі та суспільстві. Хочу низько вклонитися за ваше терпіння, мудрість, професіоналізм. Бажаю вам добра, миру, злагоди, професійного росту, матеріальних благ і всього найкращого», - звернувся до державних службовців регіону Анатолій Річкаль.


Notice: Undefined offset: 1 in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/libraries/quix/app/drivers/joomla/template.php on line 191

Останні новини


Notice: Undefined offset: 1 in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/libraries/quix/app/drivers/joomla/template.php on line 191

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.