27-а Сумська реактивна артилерійська бригада святкує ювілей

З нагоди 10 річного ювілею від дня створення 27-ї Сумської реактивної артилерійської бригада Сухопутних військ ЗСУ в обласному театрі драми та музичної комедії ім. М. С. Щепкіна відбулись урочисті збори військових та святковий концерт.

Вітав особовий склад бригади та командування з десятирічним ювілеєм з дня створення частини перший заступник голови Сумської обласної ради Анатолій Річкаль.

Від свого імені та від імені обласного депутатського корпусу він звернувся до військовиків зі щирими словами вдячності за високу професійну майстерність, відповідальність, витримку та вірність військовій присязі, повідомляє офіційний сайт Сумської обланої ради.

«Підрозділи, що увійшли до складу реактивної артилерійської бригади, пройшли нелегкий бойових шлях. За роки відданої служби народу України ви вкотре продемонстрували готовність стати на захист її територіальної цілісності та державної незалежності, - звернувся до військових Анатолій Річкаль. – Усі ви міцно тримали оборону на передовій неоголошеної війни. Ви є тією бойовою міццю, якої понад усе боїться ворог».

Перший заступник голови обласної ради зауважив, що для того, аби бути військовим потрібно мати хист та неабияку мужність. З нагоди 10-річного ювілею від дня створення частини Анатолій Річкаль відзначив Грамотами обласної ради окремих військових бригади.

«20 ваших побратимів заплатили за волю нації та свободу України найдорожчим – своїм життям. Вічна їм пам’ять і слава! Саме зараз пишеться нова історія України – вільної та нескореної. На жаль, пишеться кров’ю наших воїнів, дається ціною тяжких втрат. Ми повинні пам’ятати імена Героїв, які виборювали для нащадків право на вільне життя на своїй землі», - сказав перший заступник голови обласної ради.

Присутні вшанували хвилиною мовчання тих, хто поклав життя на полі бою.

Звернувся зі щирими словами вдячності за відвагу та мужність, виявлені у бою, заступник голови обласної державної адміністрації Микола Подопригора.

Вручаючи військовослужбовцям Грамоти та Подяки облдержадміністрації,він зазначив, що бійці 27-ї артилерійської бригади є справжніми патріотами.

«Я впевнений, що ми переможемо, бо за нами стоїть правда, і ми боронимо її силами наших військових», - зауважив він.

Вітали цього дня особовий склад 27-ї Сумської реактивної артилерійської бригади головний консультант Головного управління інформаційної політики Президента України Олександр Бухтатий, перший заступник командувача Сухопутних військ Збройних Сил України генерал-лейтенант В’ячеслав Назаркін та інші.
Особливі слова вдячності звучали на адресу командира військової частини А1476 – полковника Валерія Ісмаілова, який доклав чималих зусиль для того, щоб зберегти формування бригади та примножити її матеріальну базу.

Безліч слів та побажань об’єднувала одна аксіома – запрошені бажали військовикам витримки, міцного здоров’я та удачі. А ще – завершення бойових дій та миру, того, чого бажає кожен житель України.

Останні новини

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.