Анатолій Річкаль: «Сумщина – це край бойової слави…»

Дорогі жителі Сумщини, ветерани Другої світової війни, учасники бойових дій військових конфліктів!

Вшановуючи гідний подвиг ветеранів у боротьбі з нацизмом та значний доробок у перемогу антигітлерівської коаліції у Другій світовій війні, щороку 8 травня згадуємо усіх тих, чия військова відвага, солдатська доблесть і патріотизм навіки стали взірцем для кожного з нас та прийдешніх поколінь.

В Україні День пам’яті та примирення відзначається із 2015 року.

І сьогодні, 8 травня, ми шанобливо ставимося до пам’яті про перемогу над нацизмом у Другій світовій війні.

А символом вшанування пам’яті жертв у тій жахливій війні є червоний мак. Ця квітка – пам’ятний знак жертв усіх військових і громадянських конфліктів, а також відображення кривавого сліду від пострілу.

Сумщина – це край бойової слави, де за наш спокій не шкодували сил, здоров’я, навіть життя відважні льотчики – тричі Герой Радянського Союзу Іван Кожедуб та двічі Герой Радянського Союзу Степан Супрун, двічі Герой Радянського Союзу Павло Рибалко, маршал танкових військ, командувач танкового корпусу і армії, легендарний лейтенант Олексій Берест, який підняв Прапор Перемоги над рейхстагом.

Ми пам’ятаємо подвиги партизан під керівництвом двічі Героя Радянського Союзу Сидора Ковпака.

Не забуваємо про подвиги Катерини Зеленко та інших Героїв Сумщини.

І 9 травня, у 73-річницю від Дня перемоги, ми віддаємо данину пам’яті фронтовикам, котрі пожертвували власним життям заради мирного майбутнього, вшановуємо трудовий і життєвий подвиг усіх борців з нацизмом.

Саме їх мужність та сила духу з дня на день наближали перемогу над фашизмом.

Сьогодні ряди захисників рідної України поповнили й захисники цілісності держави на Сході.

Їм нині доводиться захищати мир і спокій на Українській землі.

Цими травневими днями вшановуємо усіх полеглих у боях за Україну та Сумщину, вклоняємося землякам-визволителям.

На жаль, все менше й менше в живих залишається ветеранів Другої світової війни. Проте силою свого духу вони подають приклад патріотизму молодому поколінню.

А нинішнім воїнам дякуємо за мужність у захисті рідної землі.

Бажаю жителям Сумщини здоров’я, щастя, мирного неба та благополуччя!

І пам’ятаємо тих, хто віддав і віддає життя за наше сьогодення і майбутнє.

Адже наші нинішні захисники Вітчизни – гідні подвигу переможців нацизму.

З повагою,

Анатолій Річкаль, перший заступник голови Сумської обласної ради.

Останні новини

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.