Анатолій Річкаль: «Прикордонники не допустили провокацій на території Сумщини та забезпечили порядок і спокій у регіоні»

Починаючи з 2018 року, День прикордонника в Україні святкуватимуть 30 квітня, такий указ підписав президент Петро Порошенко.

З цієї нагоди у Сумському прикордонному загоні відбулися урочисті заходи.

У них узяли участь перший заступник голови Сумської обласної ради Анатолій Річкаль, заступник голови Сумської обласної державної адміністрації Іван Боршош, керівництво та персонал загону на чолі з начальником полковником Олександром Мейком, представники правоохоронних органів, підприємств, установ, місцевих органів влади, духовенство.

Також на святкуванні були присутні ветерани-прикордонники, рідні та близькі військовиків, вихованці навчальних закладів міста.

Дата 30 квітня для святкування Дня прикордонника вибрана не випадково. Саме цього дня, 100 років тому, українські війська вийшли на лінію українсько-російського кордону, де встановили українські державні символи.

«Цю історичну подію вважають точкою відліку створення Державної прикордонної служби України, адже здобувши важливу перемогу для своєї держави, українські прикордонники засвідчили, що стали боєздатним формуванням Української Народної Республіки. Тому символічність цієї дати є безсумнівною і важливою не тільки для прикордонного відомства, а й для всієї країни», – наголосив під час урочистостей начальник Сумського прикордонного загону начальник загону, полковник Олександр Мейко.

Учасники заходу згадали героїв-прикордонників, які віддали своє життя за незалежність України під час виконання обов’язків в зоні проведення антитерористичної операції, вшанували їх хвилиною мовчання.

Від імені депутатів та голови Сумської обласної ради прикордонників Сумщини з професійним святом привітав Анатолій Річкаль, перший заступник голови Сумської ради.

Він висловив слова подяки ветеранам-прикордонникам, які очолювали прикордонний загін у період української незалежності.

Згадав події 2014 року, що саме охоронці рубежів на чолі з командиром Павлом Лисаком не допустили провокацій на території Сумської області та забезпечили порядок і спокій в регіоні.

Наступні командири – Дмитро Ільчинський, Юрій Ратніков, Валерій Кравчук разом з підпорядкованим персоналом також забезпечували належний правопорядок на державному кордоні України в межах Сумської області. Їх справи гідно продовжує і нинішній командир Олександр Мейко.

«Дуже приємно, що в Сумському прикордонному загоні створена належна система служби. Ви абсолютно відрізняєтесь і за виправкою, і за професіоналізмом від інших військовослужбовців. Ви робите все для того, щоб у прикордонні та на території всієї області був спокій. Дякую за вашу нелегку і дуже відповідальну службу», – наголосив Анатолій Річкаль.

За сумлінне виконання службових обов’язків, високий професіоналізм та з нагоди Дня прикордонника Анатолій Річкаль нагородив подяками Сумської обласної ради старшого лейтенанта Романа Горюшина, старшого прапорщика Олександра Яковенка, прапорщика Олександра Ващука, старшину Олександра Федосенка.

Свої вітання для охоронців кордону підготували й артисти Сумської обласної філармонії, які безпосередньо на плацу виконали українські пісні.

В управлінні прикордонного загону відбулася демонстрація військової техніки та озброєння, що використовується в охороні кордону.

Також для учасників заходу відбулися показові виступи прикордонників-кінологів зі своїми чотирилапими помічниками.

Наостанок охоронці кордону пригостили гостей смачною солдатською кашею.

Про все це розповів офіційний сайт Сумської обласної ради.

Останні новини

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.