Відзначено річницю 15 батальйону «Суми»

Привітати командування та особовий склад 15 батальйону «Суми» із четвертою річницею з дня його створення завітали Микола Клочко, голова Сумської обласної державної адміністрації, та Анатолій Річкаль, перший заступник голови Сумської обласної ради.

Відзначимо, що 15 батальйон територіальної оборони «Суми» був створений із добровольців Сумщини 23 квітня 2014 року.

Підрозділ узяв безпосередню участь у захисті цілісності України на Сході держави.

На жаль, 13 бійців так і не повернулися до рідних домівок – герої нагороджені посмертно…

«Ми маємо пам’ятати про подвиги бійців, і такі заходи покликані згадувати полеглих. Головне, щоб підростаюче покоління розуміло усі ці події, усвідомлювало і пропагувало патріотизм у найкращому його сенсі. А влада робитиме усе можливе у межах своєї компетенції та навіть трохи більше…», – сказав Микола Клочко, повідомив офіційний сайт Сумської обласної державної адміністрації.

Анатолій Річкаль, перший заступник голови Сумської обласної ради, привітавши воїнів з річницею, підкреслив, що завдяки активній позиції військовиків, зокрема й підрозділу, чотири роки тому на території прикордонної області, вдалося зберегти мир і спокій, а це сьогодні – найголовніше…

Він наголосив, що рішення про створення військової частини чотири роки тому було вірним, – військовослужбовці неодноразово доводили це своєю мужністю і героїзмом, у тому числі і під час несення служби на сході країни. І подякував усім, хто постійно надає вагому допомогу військовикам – владі області, промисловим підприємствам, волонтерам.

Анатолій Річкаль зауважив, що для обласного депутатського корпусу було і залишається пріоритетом забезпечення потреб військових. Він щиро побажав всім присутнім миру та злагоди. А також за високий професіоналізм, відданість під час захисту суверенітету і територіальної цілісності України, вагомий особистий внесок в організацію і підтримання високого рівня бойової готовності вручив Почесні грамоти обласної ради заступнику командира 3-ї мотопіхотної роти з морально-психологічного забезпечення військової частини А4532 Євгену Овчинникову; командиру взводу матеріального забезпечення військової частини А4532 Олегу Кайдановичу; командиру 3-го міномету 1-го взводу 2-ї мінометної батареї військової частини А4532 Олександру Ахтирці, повідомив офіційний сайт Сумської обласної ради.

Командування військової частини також привітало присутніх зі святом та вручило грамоти, подяки, нагрудні знаки і нові військові звання бійцям, які досягли найбільших успіхів у виконанні службових обов’язків...

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.