Глядачів Бурині порадували «щепкінці»

Як і повідомляв інтернет-портал БУТТЯ і ЖИТТЯ (БіЖ) у розділі КУЛЬТУРА, в Буринському районному будинку культури відбулися театралізовані дійства Сумського обласного академічного театру драми й музичної комедії імені М.С. Щепкіна – для дітей вистава «Порося, яке співає» (казка на 1 дію) та вистава «Сім’я Кайдашів».

Дещо про творчу історію. 11 жовтня 2016 року з метою поліпшення культурного обслуговування як дітей, так і дорослого населення області, у місті Тростянець вперше відбувся захід «Театр у районі».

У гості до тростяничан завітав Сумський обласний академічний театр драми й музичної комедії імені М.С. Щепкіна.

Дійство висвітлила газета «Урядовий кур’єр». І опісля цього більшість театрів України стали гастролювати в районних центрах, містах та містечках.

До слова, для сумських театралів приїзд до Бурині став уже ювілейним – двадцятим.

А за майже півторирічний період артисти театру імені М.С.Шепкіна виступили з понад 40 виставами та концертними програмами перед глядачми Сумщини.

Скажімо, в містах Шостці, Тростянці, Охтирці, Лебедині, Бурині та інших вони виступили (на запрошення) по кілька разів.

І на їх прекрасних виставах та концертах насолоду отримали близько 13 тисяч глядачів.

А до Бурині завітали Анатолій Річкаль, перший заступник голови Сумської обласної ради, депутат Сумської обласної ради по виборчому округу № 4, до складу якого входять місто Буринь та частина Буринського району, та Микола Юдін, директор Сумського обласного академічного театру драми й музичної комедії імені М.С. Щепкіна.

– Подякував колективу та директору театру за те, що вони культуру, мистецтво й духовність несуть і у невеличкі міста, й райони, – зауважив Анатолій Річкаль у ексклюзивному інтерв’ю інтернет-порталу БУТТЯ і ЖИТТЯ (БіЖ). – І приємно, що у залі було чимало дітвори, яка на власні очі побачила гру справжніх артистів. У свою чергу, артисти зуміли своєю прекрасною грою донести до глядачів і культуру вистав, і передати колорит українських цінностей, і життя звичайних українців... Наголошу й на такому. Кілька тижнів тому, у цій залі відбувся творчий звіт аматорських колективів Буринщини «Вінок калиновий сплітаю з талантів Буринського краю» в рамках обласного фестивалю народної творчості «Квітуй в любові і добрі, Сумщино, край благословенний!», присвяченого 80-й річниці утворення Сумської області. І на сцену виходили не професійні артисти, а аматори. І не тільки районного будинку культури, а й сільських… І вони теж продемонстрували високий творчий потенціал. Підкреслю, доки є культура, а я переконаний, що вона завжди буде, – українська нація розвиватиметься, і в неї є добре майбутнє...

... Глядачів у Бурині своїми виставами, безсумнівно, порадували «щепкінці». І за це вони від буринців отримали щедре «Браво!».

Останні новини

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.