Недригайлівщина козацька у книзі відомого українського письменника Івана Власенка

Відбулася презентація книги, уродженця смт Недригайлів Івана Власенка «Земля наша – козацька. Недригайлів у легендах, переказах, пам’яті».

Автор із синівською любов’ю розповідає про край, де він народився. У книжці читач зустрінеться із різними цікавими людськими долями, зануриться в події, відчує історію «на смак». Книга є прикладом віддачі творчого боргу» письменником рідному краю, слугує прикладом для інших майстрів пера. Розраховане на широке коло читачів, особливо – вчительства та молоді.

У цей весняний сонячний день у приміщення актового залу Недригайлівського будинку дитячої та юнацької творчості завітали рідні, близькі, знайомі, колети, земляки та поціновувачі творчості Івана Власенка, щоб привітати книгу, яка щойно побачила світ.

На превеликий жаль, сам автор книги не зміг бути присутнім на цьому теплому та дружньому заході, поважний вік письменника (84 роки) та стан його здоров’я не дозволили йому прибути в цей день на рідну недригайлівську землю.

Натомість за його дорученням книгу привіз та презентував ще один наш земляк, український журналіст, поет, прозаїк, громадський діяч Микола Гриценко.

Книга була написана вже кілька років тому назад, але видана лише зараз, завдяки фінансовій підтримці Недригайлівської об’єднаної територіальної громади.

Зі словами вдячності за цю шедевральну художньо-документальну повість в адресу автора звернулися заступник голови Недригайлівської районної державно адміністрації Ігор Борисовський, Недригайлівський селищний голова Ігор Остапчук та представники делегації сумчан, членів Недригайлівського земляцтва.

З біографічними фактами та цікавими історіями із життя Івана Власенка, познайомив учасників презентації його брат, відомий громадський діяч Недригайлівщини – Василь Власенко.

Важливо відзначити особливу роль у виданні книги «Земля наша – козацька» місцевих краєзнавців Ігорю Скрипченка та Івана Абаровського, які також доклали неабияких зусиль, щоб ця книга побачила світ.

На останок презентації кожен присутній мав змогу отримати екземпляр видання, щоб поповнити цією безцінною книгою свою домашню бібліотеку.

Комплект книги було відправлено у кожен загальноосвітній навчальний заклад та кожну бібліотеку Недригайлівської об’єднаної територіальної громади.

І, мабуть, однією із найприємніших митеєвостей творчого заходу було те, що черговий комплект книг було вручено очільнику Недригайлівської громадської організації «Спілка учасників АТО – «Патріоти Батьківщини» Анатолію Черненку, для того, щоб він передав це видання учасникам АТО, нашим землякам, які перебувають на передовій на Сході нашої рідної України, захищаючи свою рідну малу батьківщину – Недригайлівшину – «Землю нашу - козацьку», повідомила Недригайлівська районна державна адміністрація.

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.