Перше «золото» Україні на Паралімпіаді приніс уродженець Сум Віталій Лук’яненко

У південнокорейському Пхьончхані на Паралімпійських іграх-2018 перше «золото» Україні приніс уродженець Сум, біатлоніст Віталій Лук’яненко (на світлині).

У гонці на 7,5 км для спортсменів з порушенням зору найстарший представник України на Іграх в Пхенчхані Віталій Лук'яненко (39 років) виграв свою п'яту золоту медаль на Паралімпійських Іграх в кар'єрі.

Він показав прекрасний результат у гонці, не допустивши жодної помилки у стрільбі.

Віталію вдалося на 14 секунд випередити Івана Голуба з Білорусії.

У цій же гонці третє місце посів теж український біатлоніст – Анатолій Ковалевський.

До речі, в Анатолія Ковалевського спортсменом-лідером був сумчанин Олександр Мукшин.

До слова, для якого ця медаль стала другою в спортивній кар'єрі.

Зауважимо, що Віталій Лук'яненко нині виступає за Харківщину.

А вибороти перемогу йому допомагав спортсмен-лідер Іван Марчишак.

Віталій Лук'яненко є багаторазовим чемпіоном та призером чемпіонатів та кубків світу з зимових видів спорту, неодноразовий призер етапів кубку та чемпіонатів світу з зимових видів спорту.

Чемпіон і срібний призер (біатлон) та срібний і бронзовий призер (лижні гонки) кубку світу з зимових видів спорту серед спортсменів з вадами зору.

Почав займатися спортом у Сумському обласному центрі «Інваспорт» з 1997 року.

Віталій Лук’яненко закінчив факультет фізичної культури Харківського педагогічного інституту.

Заслужений майстер спорту України.

Він нагороджений орденом «За заслуги» ІІІ ступеня (2002 рік), орденом «За заслуги» II ступеня (2006 рік) та I ступеня (2010 рік).

Відзначимо, що друге «золото» в копілку української збірної на Паралімпійських іграх-2018 приніс Максим Яровий, який виборов золоту медаль у лижній гонці (сидячи) на 15 кілометрів.

Останні новини

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.