Гордість Бурині: юні футболісти команди ДЮСШ у «золотій середині» на престижному всеукраїнському турнірі з футболу

Інтернет-портал БУТТЯ і ЖИТТЯ (БіЖ) у статті «Юні футболісти з Бурині борються за високі місця на Всеукраїнському турнірі в місті Куп’янськ», яка була опублікована в роділі СПОРТ 8 червня 2019 року, розповідав, що у місті Куп’янськ Харківської області, у червневі дні відбувався престижний традиційний XXIV турніру з футболу до Дня захисту дітей на призи ФК «Мрія UFC».

Уперше на турнір, що є історичною подією для міста Буринь, на нього була запрошена і команда Буринської ДЮСШ на чолі з тренером Романом Кондрухом.

Команда грала у віковій групі U-11. Відзначимо, що за команду в основному виступають 10-річні футболісти, є й молодший гравець – Денис Сіробаба, центральний захисник.

Запрошена вона, до слова, на цей представницький всеукраїнський турнір не випадково.

Адже за останні роки юні футболісти досягли високих досягнень як на обласних, так і на всеукраїнських змаганнях.

Про всі футбольні вершини футболістів Буринської ДЮСШ (директор - Світлана Фінцева) інтернет-портал БУТТЯ і ЖИТТЯ (БіЖ) у розділі СПОРТ розповідає регулярно. Тому повторюватися не станемо.

У Куп’янську учасники турніру були поділені на дві групи.

Група А:

1.«Шахтар» (Донецьк)

2.ДЮСШ-14 (Київ)

3.«Арсенал» (Харків)

4.ДЮСШ-4 (Харків)

5.КДЮСШ (Суми)

6.«Мрія UFC-2» (Куп’янськ)

Група Б:

1.«Динамо» (Київ)

2.«Авангард» (Краматорськ)

3.«Мрія UFC (2007)» (Куп’янськ)

4.ДЮСШ-5 (Харків)

5.ДЮСШ (Буринь)

6.«Мрія UFC-1» (Куп’янськ)

Буринські «дюсошовці» за два дні провели 5 зустрічей у групі. І досягли доволі гарного результату – 4 місце.

Відзначимо, що вперше в своєму спортивному житті, що є історично, буринці зіграли проти знаменитої команди ФК «Динамо» (Київ).

І потрібно зауважити, що вони трималися досить гідно. До 17 хвилини (а тайм тривав 25 хвилин) кияни практично нічого не могли вдіяти з буринцями, які, до речі, теж мали небезпечні моменти у воріт суперника.

І хоча, врешті-решт, «дюсошовці» і поступилися «динамівцям», але мали схвальні оцінки як фахівців, так і уболівальників.

До слова, на турнірі гра буринців так сподобалая уболівалникам, які на матчах дружно скандували: «Буринь! Буринь!».

А уболівальники з Києва (це мами й тата «динамівціа») на знак поваги до майстерної та видовищної гри буринських футболістів, подарували їм солодощі.

Постійно відвідував матчі буринської команди, переживав за неї і Микола Олексійович Моша. Він - пенсіонер, живе в Куп’янську. А народився й виріс у селі Слобода, що в Буринському районі.

І, це безсумнівно, було приємно команді з Бурині.

До речі, у групі буринці перемогли гравців дуже сильної команди ДЮСШ-5 (Харків) з рахунком 3:0, що й забезпечило їм четверту (прохідну далі в турнірі) позицію.

Буринські футболісти за вихід в ¼ фіналу зійшлися з ще однією титулованою українською командою – донецьким «Шахтарем», яка у своїй групі посів перше місце.

І другий тайм з донецькими футболістами гравці з Бурині зіграли внічию – 1:1.

Хоча й мали кілька нереалізованих моментів. Правда, в першому таймі буринцям не вдалося втримати класних футболістів із Донецька. У підсумку поступилися із загальним рахунком 1:5.

Надалі боротьбу «дюсошовці» вели за так звану «золоту середину». І суперник за 7 загальне місце на турнірі був досить сильним – команда ДЮСШ-4 (Харків).

Віддамо належне буринцям, які на перших хвилинах поєдинку не тільки встояли перед харківчанами, але й небезпечно атакували їхні ворота.

Це й принесло позитивний результат. Юні футболісти з невеличкого містечка переконливо перемогли з рахунком 4:1.

Отримали Кубок за участь у змаганні й цінний пам’ятний приз.

До речі, команда КДЮСШ (Суми), яка представляла також Сумщину на цих змаганнях, у підсумку зайняла 9 місце.

А в фіналі, і це закономірно, зійшлися команди ФК «Динамо» (Київ) та ФК «Шахтар» (Донецьк).

«Динамівці» перемогли в зустрічі з рахунком 3:1, і отримали головний приз турніру – Кубок.

За третє місце боролися «Арсенал» (Харків) та «Авангард» (Краматорськ). У рівній та напруженій грі «арсенальці» перемогли «авангардівців» з рахунком 1:0, і вибороли бронзові медалі.

До слова, буринці в групі поступилися краматорцям з мінімальним рахунком – 1:2.

На турнірі в Куп’янську команда ДЮСШ (Буринь) під керівництвом тренера-вихователя Романа Кондруха виступала в такому складі:

Воротарі – Назар Невесенко та Святослав Налужний.

Польові гравці – Нікіта Марусенко, Максим Радченко, Роман Сіренко, Владислав Костів, Владислав лишенко, Антон Дорошенко, Денис Сіробаба, Владислав Котьков, Максим Решедько, Ярослав Дехнич, Олег Прокопенко, Денис Кочубей..

У екслюзивному інтерв'ю інтернет-порталу БУТТЯ і ЖИТТЯ (БіЖ) тренер команди Роман Кондрух, зауважив, шо футболісти на турнірі набули як майстерність, так і неоціненний досвід…

А ще вони продемонстрували добротну гру, і завоювали досить високе місце. І як для дебютантів такого всеукраїнського представницького турніру, безсумнівно, це добрий показник.

До того ж, команду ДЮСШ (Буринь) вже офіційно запрошено й на турнір, який відбудеться в Куп'янську наступного року.

Утім, є запршення й з інших міст України.

А це вже, відверто, неабияке визнання буринської команди…

Іван Житник, член Національної спілки журналістів України.

На світлині: футболісти команд ДЮСШ (Буринь) та ФК «Динамо» (Київ).


Notice: Undefined offset: 1 in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/libraries/quix/app/drivers/joomla/template.php on line 191

Останні новини


Notice: Undefined offset: 1 in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/libraries/quix/app/drivers/joomla/template.php on line 191

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.