Історія будівництва стадіону в Буринському міському парку

Більше десяти років назад ініціативна група з числа футболістів звернулася до тодішнього голови Буринської районної ради Нікітченка Г.П. з проханням про можливість будівництва міні-футбольного майданчика саме в міському парку.

На той час штучна трава була диковиною,тому пропонували гумове покриття Сумського РТІ. Як майже завжди в Бурині - відмовили. Всі інші звернення також були відхилені.

Тимчасово збудували власним коштом міні-стадіон із земляним покриттям, та грали на ньому.

Після Революції Гідності змінилася влада в місті та районі.

Знову почали порушувати питання будівництва міні-футбольного майданчику - тепер уже зі штучним покриттям.

Знайшли порозуміння з головою Буринської районної ради Рябоконем Є.В., який звернувся з відповідним проханням до народного депутата Лаврика М.І. про виділення коштів з державного бюджета з невеликим дофінансуванням з міського.

Удалося переконати і депутатів Буринської міської ради, хоча і не всіх, і не відразу.

Секретар міської ради Зікратий О.А. був локомотивом будівництва серед чиновників Буринського району.

Міський голова Мельник В.М. змушений був щось робити, і зробив проект, хоча всі при будівництві використовують типові і безкоштовно.

Завдячуючи Лаврику М.І. та Річкалю А.Я., заступнику голови Сумської обласної ради, кошти виділили, і можна було проводити конкурс на будівництво.

І тут почалося саботування будівництва з боку міської ради. В результаті стадіону не збудували, кошти держава забрала назад.

Річкалю А.Я. вдалося переконати державних чиновників дати нам другий шанс, і кошти повернули на рахунок міської ради, але голова міста вже Ладуха В.Б.

І знову саботаж зі зміною місця і тому подібні відмовки.

І лише в жовтні минулого року міський голова Ладуха В.Б. приймає рішення таки будувати.

Треба віддати йому належне,як підприємець, коли він приймає рішення робити - то робить.

І ось ми маємо красень стадіон.

І такої яскравої події в місті, я не бачив давно.

Люди приходили на його відкриття не пити, не їсти, а відпочити з дітьми. Бачив зовсім малих дітлахів, які просто качалися по штучному газону.

Надіюсь, що така яскрава подія надихне міського голову на подальше будівництво стадіонів зі штучним покриттям на територіях першої та другої міських шкіл...

Про все це на своїй сторінці у Фейсбуці написав Василь Подольчак.

На світлині: ось такий вигляд має міні-футбольний стадіон зі штучним покриттям у Буринському міському Павловському парку 6 червня 2019 року.

Фото Івана Житника.


Notice: Undefined offset: 1 in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/libraries/quix/app/drivers/joomla/template.php on line 191

Notice: Undefined offset: 1 in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/libraries/quix/app/drivers/joomla/template.php on line 191

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.