Змагалися команди місцевого самоврядування Сумщини

15-16 травня 2019 року в легкоатлетичному манежі Сумського державного університету відбулась Всеукраїнська спартакіада серед депутатів усіх рівнів Сумської області, повідав інтернет-порталу БУТТЯ і ЖИТТЯ (БіЖ) капітан збірної команди об’єднаних територіальних громад Недригайлівщини Юрій Сердюк.

Обранці з 18 районних, міських рад та ОТГ, а це понад 200 спортсменів, змагалися у п’яти видах спорту: шахах, шашках, волейболі, футзалі та настільному тенісі.

Під час відкриття змагань усі присутні вшанували пам’ять першого заступника голови Сумської обласної ради Анатолія Річкаля, який був багатолітнім ідейним натхненником спартакіади.

У минулому році команда Сумщини, під головуванням Анатолія Яковича, зайняла друге місце на Всеукраїнській спартакіаді серед 17 команд.

Сорок днів тому, на превеликий жаль, Анатолій Якович Річкаль пішов з життя...

Від імені обласної ради спортсменів привітала заступник голови Тетяна Головко, повідомив офіційний сайт Сумської обласної ради.

Вона зазначила, що депутати є активними учасниками спартакіади.

«Представники органів місцевого самоврядування повинні показувати своїм прикладом молоді, що заняття спортом – це престижно. Це те, до чого мають прагнути наступні покоління. Організовуючи змагання такого рівня і беручи в них участь, ми, таким чином, робимо спільний вклад у розвиток громад Сумщини, і в цілому України», - наголосила Тетяна Головко.

Вона побажала учасникам спартакіади бути згуртованими, йти до перемоги і з гордістю відстоювати честь своїх рад.

Зауважимо, Всеукраїнська спартакіада серед народних депутатів України, депутатів обласних, районних, міських (міст обласного значення), сільських та селищних рад започаткована та щорічно проводиться з 2013 року.

На Сумщині проведення змагань ІІ етапу Спартакіади здійснюють Сумська обласна рада, управління молоді і спорту Сумської обласної державної адміністрації, Сумська обласна організація фізкультурно-спортивного товариства «Спартак».

На нинішній спартакіаді у турнірі з футзалу переможцями стали такі команди:

ІІІ місце –збірна команда об’єднаних територіальних громад Недригайлівщини;

ІІ місце – Великописарівський район;

І місце – Ямпільський район.

В змаганнях з настільного тенісу серед жінок переможцями стали:

ІІІ місце – Мартиненко Оксана - збірна команда об’єднаних територіальних громад Недригайлівщини;

ІІ місце – Бовтута Наталія (Роменський район);

І місце – Сегида Ірина (Білопільський район).

У змаганнях з настільного тенісу серед чоловіків переможці:

ІІІ місце – Cтеценко Дмитро (Глухівський район, м. Глухів);

ІІ місце – Кальченко Іван (Великописарівський район);

І місце – Романчук Ярослав (Буринська міська рада).

У змаганнях з шахів серед жінок переможцями є:

ІІІ місце – Різник Тетяна (Тростянецький район);

ІІ місце – Іванова Наталія (Липоводолинський район);

І місце – Панченко Ірина (Ямпільський район).

Узмаганнях з шахів серед чоловіків переможцями стали:

ІІІ місце – Сіденко Іван (Білопільський район);

ІІ місце – Панченко Ярослав (м. Ромни);

І місце – Сорока Сергій (Глухівський район, м. Глухів).

Переможцями з шашок серед жінок стали:

ІІІ місце – Шкура Лариса (Липоводолинський район);

ІІ місце – Сегида Ірина (Білопільський район);

І місце – Данилко Віра (м. Ромни).

Переможцями з шашок серед чоловіків стали:

ІІІ місце – Шовкун Євген (Сумський район);

ІІ місце – Котко Олексій (Тростянецький район);

І місце – Романенко Григорій (Ямпільський район).

Переможцями з волейболу стали:

ІІІ місце – Глухівський район та місто Глухів;

ІІ місце – Сумський район;

І місце – Ямпільський район

У загальнокомандному заліку переможці:

ІІІ місце – Сумський район;

ІІ місце – Великописарівський район;

І місце – Ямпільський район.

–Це була насичена та цікава спартакіада, – підсумував Юрій Сердюк. – Тепер готуємося до участі у фінальних змаганнях спартакіади команд місцевого самоврядування, які відбудуться з 3-7 червня 2019 рокув місті Чорноморськ, що в Одеській області…

Заступник голови Сумської обласної ради Тетяна Головко відзначила зростання інтересу до змагань серед депутатів, що є позитивною рисою популяризації любительського спорту в області.

«Щоразу більше наших колег беруть участь у спартакіаді. Це говорить про те, що у депутатів є інтерес до спорту, до змагань, і є бажання перемагати. Команда Сумщини у 2018 році дуже близько підійшла до призових загальнокомандних нагород. Думаю, що з сьогоднішнім колективом спортсменів, 2019 рік стане для нас переможним», – зауважила Тетяна Іванівна.

Вона подякувала за організацію та проведення спартакіади Сумській обласній організації фізкультурно-спортивного товариства «Спартак» на чолі з Тетяною Павловською.

Переважна більшість депутатів-спортсменів розглядає захід як спосіб продемонструвати, що народні обранці як і всі, полюбляють спорт. А власний приклад є дієвим інструментом для його популяризації.

За результатами змагань буде сформовано збірну команду депутатів, яка представить Сумську область на Всеукраїнській спартакіаді, яка відбудеться 3-7 червня 2019 року в м. Чорноморськ Одеської області.

На світлині: збірної команди об’єднаних територіальних громад Недригайлівщини.


Notice: Undefined offset: 1 in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/libraries/quix/app/drivers/joomla/template.php on line 191

Останні новини


Notice: Undefined offset: 1 in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/libraries/quix/app/drivers/joomla/template.php on line 191

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.