АНАТОЛІЙ СВИРИД, голова ГО «Серця кіборгів»: «Вітаю вас, мої юні спортсмени, з черговою перемогою для себе. Кого – з першим захистом, кого – з черговим…»

Хочу вчергове розповісти про моїх спортсменів-земляків.

Сьогодні вихованці Сайфулли Магомедова з кіокушин-карате, які тренуються у Роменській ЗОШ №1, пройшли атестацію і отримали нові пояси: 9 кю, 7 кю та інші.

Атестація тривала 2 дні: тренування, спаринги і екзамени, які приймав тренер молодіжної Збірної України з уіокушин-карате, дійсний чемпіон Європи в розділі ката та куміте, володар чорного поясу 4 дан Ігор Доценко (м. Херсон).

Також він показав дітям нові техніки і перевірив, як вони володіють технікою та теорією на ту категорію пояса, яку захищали…

І сьогодні 29 юних каратистів захистили свої пояси!

Правду кажучи, не обійшлося без невеликих травм і сліз…

Але, як говорить Сайфулла Магомедов, сльози на очах тих, хто вперше бере участь у здачі нормативів, бувають. І здебільшого не від фізичного болю, а страху щось зробити не так чи не допрацювати – більш моральний аспект, а не технічний!

Разом з дітворою хвилювалися та «здавали нормативи» і батьки, адже всі прийшли підтримати своїх діток. У коридорі схвильовано спілкували мами і тата, які водять своїх чад на тренування, переживали, чи отримають діти нові пояси…

Словом, шквал емоцій: і в залі, і в коридорі!

І вже, коли почали вручати відповідні сертифікати, то батьки з полегшенням зітхнули і раділи за дітей.

До речі, Ігор Доценко, відзначив, що сьогоднішній результат – це спільна праця дітей, тренера, батьків і всіх небайдужих, хто підтримує карате у Ромнах…

І якщо випадає одна ланка – то результату точно не буде!

І знаєте, мені приємно відчувати, що до цього маю причетність і я...

Адже вже вкотре допомагаю із фінансовими питаннями цим юним каратистам…

Ну по-іншому не можу: полюбилися вони мені, бачу, як стараються і діти, і батьки, і тренер… Т

ому таких активних – підтримую завжди!

P.S. Вітаю вас, мої юні спортсмени, з черговою перемогою для себе. Кого – з першим захистом, кого – з черговим… Не відступайте, ідіть далі, адже карате розвиває вас не лише фізично, а й розумово! Так тримати!

Світлина Наталії Какуші.

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.