Олександр Усик, який має родинні корені в Тернах, що на Сумщині, боксуватиме з англійцем Тоні Белью за всі пояси WBA, WBC, IBF і WBO

Інтернет-портал БУТТЯ і ЖИТТЯ (БіЖ) у розділі СПОРТ повідомляв, що чемпіон світу з боксу у важкій вазі Олександр Усик має родинні корені в смт Терни Недригайлівського району, що на Сумщині.

І жителі Сумщини та Чернігівщини повинні знати і гордитися, що в цих областях є родинні корені прекрасного українського спортсмена Олекасандра Усика...

– Батьки. Хто ці найближчі люди? Давно телефонував їм востаннє?

– Матуся моя люба, яку я люблю і обожнюю, – вона була найстаршою з 8 дітей в сім'ї. Ну і, як перша, за усіма наглядала, і була головною помічницею у всьому. У Чернігівській області народилася, але в 15 років поїхала до Крим до тітки, там і залишилася. Батько народився в Сумській області, село Терни. Був в «Афгані». Працював потім в охороні, на будівництві. Все уміє. Зараз вони живуть у мами на батьківщині, на Чернігівщині. Допоміг їм купити будинок, а сам залишився в Криму. Дзвоню додому щодня.

Про це сказав Олександр Усик в інтерв’ю журналу «Ринг» ще в 2009 році…

На жаль, старшого Олександра Усика уже немає на цьому світі...

...У липні 2018 року, переконливо перемігши в поєдинку росіянина Мурата Гассієва (25-1, 19 дострокових перемог), за одноголосним рішенням суддів Олександр Усик (15-0, 12 дострокових перемог) став абсолютни чемпіоном світу у важкій вазі, і завоював чотири пояси та Кубок Мохамеда Алі.

Нагадаємо, що ріно п’ять років тому, а саме 9 листопада 2013 року, український боксер уперше вийшов на професійний ринг.

Бій з Філіпе Ромеро закінчився в 5 раунді нокаутом мексиканця.

З того бою Олександр Усик не програв жодного поєдинку.

А завтра, 10 листопада 2018 року, Олексадр проведе найскладніший в своїй кар’єрі бій проти британця Тоні Белью – на кону всі пояси WBA, WBC, IBF і WBO.

Трансляція бою розпочнеться о 22 годині 30 хвилин на телеканалі «Інтер».

Відзначимо, що Тоні Белью – один з найвідоміших сучасних боксерів у світі.

У його активі 33 поєдинки і є тільки дві поразки.

І їх британець отримав, боксуючи за чемпіонський пояс.

Правда, в останній раз Тоні Белью програвав п’ять років тому.

Після чого він став чемпіоном WBС в першій важкій вазі. Нині цей титул належить Олександру Усику.

Тоні втратив пояс через те, що перейшов до суперважкої категорії.

Проте заради бою з непереможним Олександром Усиком Тоні Белью з суперважкої вагової категорії повернувся назад до першої важкої категорії.

За словами британського боксера, якому 30 листопада виповниться 36 років, він прагне завоювати всі пояси, котрі є на кону завтрашнього поєдинку, після чого завершить спортивну кар’єру.

Для Олександра Усика перемога над Тоні Белью може скоротити шлях до поєдинку, про який він давно мріє.

Це бій проти іншого британця, Ентоні Джошуа, який нині вважається кращим боксером суперважкого дивізіону…

Останні новини

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.