Олену Демішеву, секретаря Глухівської міської ради, суд відсторонив від займаної посади до 20 січня 2019 року

Секретаря Глухівської міської ради Олену Демішеву, яку підозрюють в незаконному звільненні працівника за політичними переконаннями, відсторонили від посади до 20 січня 2019 року.

Таке рішення ухвалив суддя Зарічного райсуду міста Суми Микола Шершак.

Підозра є обґрунтованою, йдеться в рішенні суду.

У період відсутності міського голови Олена Демишева виконує його обов’язки.

Тому, на думку судді, існують ризики, що вона може впливати на свідків.

Олена Демішева має 10 днів, щоб подати апеляцію.

Зауважимо, що дещо раніше Глухівський суд виніс ухвалу про стягнення з секретаря міськради Олени Демішевої на користь управління соціального захисту 30,8 тисяч гривень.

У таку суму оцінена шкода, яку завдала секретар міської ради управлінню, підписавши наказ про незаконне звільнення начальника управління соціального захисту населення Глухівської міської ради Ларису Громак.

Зокрема, у рішенні суду йдеться про те, що «внаслідок скасування незаконного наказу про звільнення, на користь останньої з управління соціального захисту населення Глухівської міської ради стягнуто середній заробіток за час вимушеного прогулу в сумі 30 888, 94 грн».

Тобто, установа фактично двічі оплатило роботу начальника – зарплату отримував і новий керівник.

А Ларисі Громак за рішенням суду відшкодували час вимушених прогулів.

Підкреслюється, що відповідно п.8 ст.134 КЗпП України, працівники несуть матеріальну відповідальність у повному розмірі шкоди, заподіяної з їх вини підприємству, установі, організації, у випадку, коли службова особа винна у незаконному звільненні.

Олена Демішева, виконуючи обов’язки міського голови, підписала розпорядження про звільнення Лариси Громак... Позов до суду подавала Шосткинська місцева прокуратура Сумської області.

Відзначимо, що міський голова міста Глухів Мішель Терещенко, про що розповідав інтернет-портал БУТТЯ і ЖИТТЯ (БіЖ), вирішив балотуватися на посаду президента України.

Хто тепер буде виконувати обов’язки міського голови – поки що невідомо…

Останні новини

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.