На 23 сесії Сумської обласної ради депутати працювали плідно, конструктивно та злагоджено

Як повідомляв інтернет-портал БУТТЯ і ЖИТТЯ (БіЖ) у розділі ПОЛІТИКА, сьогодні, 19 жовтня 2018 року, відбулася 23 сесія Сумської обласної ради.

Розпочавши її з мажорної ноти – вручення нагород кращим сумчанам, депутати перейшли до розгляду депутатських запитів.

А їх надійшло близько двох десятків і стосувалися важливих питань життєдіяльності регіону.

Далі народні обранці прийняли до відома інформацію про результати роботи органів прокуратури Сумської області за січень-вересень поточного року. Як було зазначено у виступі представника прокурори, завдяки вжитим скоординованим заходам криміногенна ситуація залишається стабільною.

За 9 місяців на території області обліковано 9292 злочинів, що на 6,0% менше, ніж за аналогічний період торік (у державі менше на 8,7%). Рівень розкриття кримінальних правопорушень по області складає 52,3% (у державі – 42,3%). Менше маємо тяжких злочинів, тяжких тілесних ушкоджень, що спричинили смерть потерпілого, незаконних заволодінь транспортними засобами.

На жаль, водночас збільшилась кількість облікованих особливо тяжких злочинів, розбоїв. Зросла кількість число очевидних умисних вбивств, незаконного позбавлення волі, вимагань з 8 до 16 (по державі -3,2%) особами, які раніше вчиняли кримінальні правопорушення (+22,3%, у державі +5,5%).

Наразі прокуратурою області підтримується державне обвинувачення у судах Сумської, Полтавської, Харківської областей у 6 провадженнях стосовно 7 осіб: 2 суддів, колишнього прокурора області, 2 прокурорів прокуратури, слідчого міліції, колишнього заступника начальника УМВС України в Сумській області. Також оголошено у розшук колишнього начальника УМВС України в області.

На пленарному засіданні депутати внесли зміни до низки обласних програм, зокрема і до Програми економічного і соціального розвитку Сумської області та обласного бюджету на 2018 рік.

Далі настала черга прийняття рішень з майнових питань, зокрема, йшлося про прийняття до спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області навчальної та довідкової літератури, передачу об’єктів в оренду тощо.

Одностайним було рішення обласних парламентарів щодо звільнення з посади головного редактора комунального підприємства «Редакція газети «Сумщина» Сергія Моші у зв’язку із закінченням терміну дії контракту, та враховуючи рішення ради співзасновників обласної газети «Сумщина».

Окреме питання стосувалося ліквідації комунального підприємства Сумської обласної ради «Лабораторія по контролю за якістю харчових продуктів».

Проти припинення його діяльності виступила депутат Катерина Приходько, яка зазначила, що працівниками цієї лабораторії було проведено 700 перевірок, зафіксовано близько ста випадків неякісних харчових продуктів.

«Чому ми все ліквідовуємо, а коли будемо створювати?» - запитала у колег Катерина Степанівна.

Однак депутати її не підтримали, посилаючись на те, що лабораторія є неакредитованою і дублює державну установу подібного типу.

Серед інших питань порядку денного сесії народні обранці проголосували за присвоєння чергового рангу посадової особи місцевого самоврядування голові обласної ради та заступнику, клопотання щодо нагородження відзнаками Верховної Ради України, розглянули інші питання.

Наприкінці пленарного засідання депутат Вікторія Мурич звернулася до колег з проханням сприяти реконструкції Роменського краєзнавчого музею, де є потужна фондова колекція, і закласти у бюджет 2019 року кошти на ремонт.

До слова, наступного року ця установа відзначатиме 100-річчя від дня утворення.

Підбиваючи підсумки роботи сесії, голова обласної ради Володимир Токар подякував депутатам за плідну, конструктивну і досить злагоджену роботу.

Про все це розповів офіційний сайт Сумської обласної ради.

Останні новини

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.