Депутати радилися…

Сьогодні, 4 липня 2018 року, відбулися засідання шести постійних депутатських комісій, на кожній з яких розглядали не менше ніж по 10 питань порядку денного.

Також відбулися загальні збори депутатів Сумської обласної ради.

Було розглянуто 43 питання, які будуть винесені на пленарне засідання сесії. Найголовніші з них, які викликали спори та дебати, стосувалися внесення змін до Програми економічного і соціального розвитку Сумської області на 2018 рік та рішення Сумської обласної ради від 20.12.2017 «Про обласний бюджет Сумської області на 2018 рік».

Втім, депутати погодили всі моменти, знайшли компроміс і дійшли згоди.

Внесено зміни ще до кілької інших програм, а саме: Обласної програми здійснення компенсаційних виплат за пільговий проїзд окремих категорій громадян автомобільним транспортом на автобусних маршрутах загального користування на 2016-2020 роки, обласної комплексної програми «Освіта Сумщини у 2016-2018 роках», програми фізичної культури і спорту в Сумській області на 2017-2020 роки, Обласної цільової соціальної програми розв’язання пріоритетних проблем з використанням механізму соціального замовлення на 2018 рік тощо.

Підтримали депутати ухвалення й новий порядок призначення і звільнення керівників підприємств, установ та закладів, що перебувають у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст Сумської області.

Започаткували обласний конкурс журналістських робіт «Реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади».

Розглянули майнові та кадрові питання, клопотання про присудження Премії Верховної Ради України та нагородження відзнаками Верховної Ради України.

Також сьогодні відбулися засідання фракцій та проведено засідання президії, на якій остаточно погоджено всі питання, котрі вноситимуться на сесію, повідомив офіційний сайт Сумської обласної ради.

Як повідомляв інтернет-портал БУТТЯ і ЖИТТЯ (БіЖ) в розділі ПОЛІТИКА, двадцята сесія Сумської обласної ради сьомого скликання розпочне свою роботу 6 липня 2018 року о 10 годині в приміщенні адміністративної будівлі обласної ради.

Останні новини

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.