Відбулася 19 сесія Сумської обласної ради

Як і повідомляв інтнрнет-портал БУТТЯ і ЖИТТЯ (БіЖ) у розділі ПОЛІТИКА, сьогодні, 27 квітня 2018 року, відбулося пленарне засідання 19-ї сесії Сумської обласної ради сьомого скликання.

Голова обласної ради Володимир Токар, який вів сесію, оголосив про вихід зі складу фракції «Воля народу» депутата Костянтина Товстухи. Відтепер зазначена фракція нараховує 5 депутатів. Цю інформацію депутати взяли до уваги.

Він запросив до слова голову обласної виборчої комісії Світлану Положій, яка оприлюднила рішення про визнання депутатських повноважень депутата Тетяни Євдокимової замість іншого депутата, що вибув, за списком політичної партії «Солідарність».

Посвідчення та значок депутата новообраному обласному парламентареві вручив Володимир Токар і побажав міцного здоров’я, наснаги в роботі на благо Сумщини.

Як завжди, перед розглядом питань порядку денного, народні обранці озвучили 21 депутатський запит, які стосувалися найважливіших і невідкладних проблем мешканців Сумщини.

Депутати уважно вислухали звіт голови обласної держадміністрації Миколи Клочка про виконання Програми економічного і соціального розвитку, обласного бюджету і делегованих обласною радою повноважень у 2017 році, мали змогу поставити ряд запитань з проблем, які їх особливо хвилюють та отримати відповідь. Звіт очільника ОДА 48 голосами «за» взято до уваги.

Інші питання порядку денного, що стосувалися внесення змін до низки обласних програм, народні обранці підтримали одностайно. Насамперед зміни торкнулися обласного бюджету, Обласної програми здійснення компенсованих виплат за пільговий проїзд окремих категорій громадян автомобільним транспортом на автобусних маршрутах загального користування на 2016-2020 роки, Обласної комплексної програми соціального захисту населення на 2017-2021 роки та інших.

Депутати прийняли ряд звернень до керівництва держави, взяли до уваги звіти голови та постійної комісії з питань бюджету, внесли зміни до рішення обласної ради «Про організацію прийому громадян області депутатами обласної ради сьомого скликання», розглянули кадрові та майнові питання.

Вичерпавши порядок денний, народні обранці перейшли до різного.

Слово взяв депутат Микола Березін, який нагадав, що 10 років тому депутати обласної ради (тоді 5 скликання) прийняли виважене і своєчасне рішення, створивши (а точніше відродивши) сумську «кадетку» - нині військовий ліцей – «Кадетський корпус» ім. П. Харитоненка.

Відтоді там змужніли більше тисячі хлопчаків. Майже 800 з них служать у лавах Збройних Сил України чи навчаються у військових училищах, майже 200 колишніх кадетів відстоювали незалежність країни в зоні АТО.

Слава сумського військового ліцею звучить по всій державі – відзначали учасники урочистостей, які нещодавно відбулися в цьому навчальному закладі. Ті депутати, які стояли у витоків створення, меценати, батьки, колишні ліцеїсти, працівники закладу отримали відзнаки.

– Дозвольте мені передати Почесний знак ліцею його засновникам, – сказав Микола Березін. – Переконаний, він має зайняти почесне місце в кабінеті голови обласної ради. До речі, Володимир Миколайович теж був серед тих депутатів облради, які приймали історичне рішення про створення нашої «кадетки».

Заступник голови обласної ради Тетяна Головко озвучила інформацію про те, що голова обласної ради направив листи-звернення на ім’я Прем’єр-міністра України та в. о. міністра охорони здоров’я України з величезним проханням – невідкладно розглянути можливість виділення коштів для врятувати життя охтирчанці, що не так давно стала мамою, а нині перебуває на грані життя і смерті через брак необхідних медикаментів.

В області уже вичерпано всі резерви. Тетяна Іванівна закликала міста і райони, окремих небайдужих громадян приєднатися до допомоги жінці. На повне її одужання потрібно близько 11 млн грн.

Перший заступник голови обласної ради Анатолій Річкаль, запросив колег до участі 17-18 травня в обласній спартакіаді депутатів усіх рівнів.

Наприкінці сесії слово попросив головний лісничий Білопільського агролісгоспу Максим Усик. Він подякував депутатам обласної ради насамперед Володимиру Токарю, Дмитру Нагорному та Олександру Буднику за фінансову допомогу на відбудову його житла після минулорічної пожежі.

Про роботу 19 сесії детально розповів офіційний сайт Сумської обласної ради.

До слова, інтернет-портал БУТТЯ і ЖИТТЯ (БіЖ) для своїх читачів у розділі ВІДЕО надав відео прямого засідання дев’ятнадцятої сесії Сумської обласної ради.


Notice: Undefined offset: 1 in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/libraries/quix/app/drivers/joomla/template.php on line 191

Notice: Undefined offset: 1 in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/libraries/quix/app/drivers/joomla/template.php on line 191

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.