Депутатський день…

25 квітня 2018 року депутатський день у Сумській обласній раді розпочався засіданнями постійних комісій, де обласні парламентарі обговорили питання порядку денного на чергову сесію облради та власні.

Так, депутати освітянської комісії разом з сесійними питаннями обговорили можливість утворення на базі КЗ СОР Грунська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат Охтирського району центру соціальної підтримки дітей та сімей, виконання рішення облради за 2017 рік про утворення комунального закладу Сумської обласної ради «Сумська обласна дитячо-юнацька спортивна школа інвалідів «Інваспорт», а також розглянули звернення начальника Сумського гарнізону щодо можливості надання фінансової допомоги збірній команді Сумського гарнізону з футболу ФК «Урган» для участі у Всеукраїнському футбольному чемпіонаті «Кубок України з футболу серед учасників бойових дій, учасників війни-волонтерів АТО, ветеранів та інвалідів війни (Кубок Героїв АТО)».

На своєму засіданні депутати профільної комісії з питань розвитку місцевого самоврядування, процесів децентралізації, адміністративно-територіального устрою, депутатської діяльності, регламенту, законності та правопорядку, зв'язків із громадськістю, інформаційної та регуляторної політики. розглянули чотирнадцять питань. З них 4 – власні питання і стосувалися вони ходу виконання програм «Удосконалення системи роботи із зверненнями громадян» на 2016-2018 роки», сприяння розвитку місцевого самоврядування та територіальних громад у Сумській області на 2017-2021 роки та організації прийому громадян області депутатами обласної ради сьомого скликання. Обласні парламентарі обговорили звернення Буринської міської ради про зміну меж території комунального закладу Сумської обласної ради «Регіональний ландшафтний парк «Сеймський».

Низку позасесійних питань розглянули і депутати постійної комісії обласної ради з питань житлово-комунального та дорожнього господарства, будівництва, архітектури, надзвичайних ситуацій, енергоефективності та енергозбереження, а саме: звернення Лебединської міської ради щодо виконання поточних ремонтів мереж газопостачання працівниками ПАТ «Сумигаз» протягом зимового опалювального періоду, Кролевецької міської ради щодо відновлення порушених законних прав та постачання природного газу до об’єктів виконавчого комітету Кролевецької міської ради ТОВ «Газпостач Черкаси» та оператором ГТС на ринку постачання газу в Сумській області протягом зимового опалювального періоду 2017-2018 років.

Далі депутати зібралися в малому залі засідань на загальні збори під головуванням спікера обласного парламенту Володимира Токаря. На порядку денному сесії, що розпочне свою роботу 27 квітня о 10 годині ранку, уже є 32 питання. Але, як зазначили народні обранці, варто доповнити перелік обговорюваних проблем зверненням до керівництва країни щодо нагальної необхідності переглянути розмір пенсій для ліквідаторів аварії на ЧАЕС, можливо, й іншими актуальними питаннями.

А ось на загальних зборах народні обранці вирішили, що на пленарному засіданні заслухають звіти очільників області – голови ОДА про виконання Програми економічного і соціального розвитку області, обласного бюджету і делегованих обласною радою повноважень у 2017 році та голови обласної ради про свою діяльність у 2017 році, а також звіт постійної комісії з питань бюджету.

Оперативно депутати розглянули й зміни до низки обласних програм, майнові та кадрові, а також звернення до керівників держави щодо державної підтримки фермерських господарств у 2018 році. щодо скасування постанови Кабміну про монетизацію пільг на проїзд, поліпшення умов ведення бізнесу в Україні, а також з приводу відтермінування уведення в дію нових державних стандартів молока. Засідання президії обласної ради відбулося о 16 годині в залі засідання при голові обласної ради.

Про все це повідомив офіційний сайт Сумської обласної ради.

Інтернет-портал БУТТЯ і ЖИТТЯ (БіЖ) в розділі ПОЛІТИКА інформував, що 27 квітня 2018 року відбудеться 19 сесія Cумської обласної ради сьомого скликання

Пленарне засідання розпочнеться о 10 годині у приміщенні адміністративної будівлі Сумської обласної ради.

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.