У Бурині висадили дуби Тараса Шевченка

Сьогодні, 03 травня 2019 року, за ініціативи Олександра Непочатова, депутата Сумської обласної ради по виборчому округу №5, куди входить значна частина Буринського району, поруч Буринського закладу дошкільної освіти (ясла - садок) № 1 «Ромашка» була висаджена алея дубів, яка веде до Буринського міського Павловського парку.

Відразу відзначемо, що три дуби – це Шевченківські, спеціально привезені для міста Буринь.

До уваги: дуби Тарасаа Шевченка – три дуба віком понад 1000 років, які ростуть у селі Будище, – ботанічна пам'ятка природи місцевого значення.

За переказами, у дуплі одного з них Тарас переховував свої малюнки.

От саме ці дуби – нащадки тих, вікових дубів, біля яких гуляв Тарас Шевченко, – тепер будуть рости в місті Буринь.

І це – наша пам'ять, це – історія України та українського народу.

Також було висаджено 27 дубків, які були вирощені на Сумщині.

–За ініціативою Міністерства екології та природних ресурсів із жолудів правічних дубів, що росли ще за життя Тараса Шевченка, – зауважив Олександр Непочатов у ексклюзивному інтерв’ю інтернет-порталу БУТТЯ і ЖИТТЯ (БіЖ), – були вирощені саджанці на території Шевченківського національного заповідника, які передали посадковий матеріал з цих знакових дерев для подальшого розповсюдження на теренах нашої Батьківщини. За моїм проханням в.о. начальника Державної екологічної інспекції у Сумській області Олександром Уваровим були передані мені три саджанця молодих дубків вирощених із жолудів правічних дубів та 27 саджанців дубів, вирощених на Сумщині для посадки їх на території міського парку міста Буринь. Бажаю, щоб у кожному населеному пункті з’явився нащадок правічних дубів, які росли ще за життя Тараса Шевченка….

...А в Бурині до загальнонаціональної акції «Дуби Шевченка єднають Україну» долучилися жителі міста – Марія Бондаренко, Наталія Кузнєцова-Віноградова, Дмитро Алєксєєнко, Валерія Бондаренко, Андрій Тимченко, Віталій Лебедєв, Оксана Петрова та Ігор Приходько, еколог.

–Та головне, – підкреслив Олександр Непочатов, – ми повинні пам'ятати, що дерево як і душа, повинно жити вічно…

Іван Житник, член Національної спілки журналістів України.


Notice: Undefined offset: 1 in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/libraries/quix/app/drivers/joomla/template.php on line 191

Останні новини


Notice: Undefined offset: 1 in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/libraries/quix/app/drivers/joomla/template.php on line 191

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.