Злочинній групі оголошено про підозру у скоєнні важких злочинів…

До складу групи входили три жителі Роменщини...

Сьогодні, 26 квітня 2019 року, їм оголосили про підозру у вчиненні крадіжок у великих розмірах, розбої, поєднаним з заподіянням тяжких тілесних ушкоджень. До того ж, одному з фігурантів оголошено ще й про підозру у скоєнні вбивства з корисливих мотивів.

Як зʼясували співробітники відділу розслідування злочинів загальнокримінальної спрямованості слідчого управління за оперативного супроводження управління стратегічних розслідувань ГУНП в Сумській області, до складу групи входили двоє жителів Ромен та один житель Роменського району.

Останній виявився організатором групи, і тримав своїх підлеглих що називається у «жорстких рукавицях». І хоча 30-річний чоловік не мав кримінального досвіду, однак двоє інших, 23-річний юнак та 33-річний раніше судимий роменчанин, слухались його безвідмовно.

До речі, останній мав у власності автомобіль, який група використовувала у своїй злочинній діяльності.

Організатор чітко визначив ролі та функції, розробив засоби конспірації, дотримувався їх сам та вимагав цього ж від інших, а також фінансово забезпечував діяльність групи та здійснював розподіл отриманих коштів.

Двоє його співучасників забезпечували силову складову злочинів: старший, використовуючи кримінальний досвід, зламував замки та двері, молодший в разі необхідності знешкоджував опір потерпілих.

«Що цікаво, сам організатор, збираючи інформацію про можливі обʼєкти нападу та навколишню обстановку, завжди залишав за собою роль спостерігача і координатора, все інше виконували його подільники, - коментує ситуацію Вадим Теличко, начальник відділу розслідування злочинів загальнокримінальної спрямованості СУ ГУНП в Сумській області. – Тож від їх постраждали жителі міста Ромни та Роменського району. Один з потерпілих, літній чоловік, що працював місцевим лікарем, від нанесених йому жорстоких побоїв помер на місці події».

Наразі двоє зловмисників перебувають під вартою, а один - під цілодобовим домашнім арештом.

Їм оголошено про підозру у скоєнні злочинів, передбачених ч. 5 ст. 185 КК України, тобто вчинення злочину з кваліфікуючими ознаками «повторність», «поєднаними з проникненням у житло» та « вчинення організованою групою»; і у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 187 КК України, тобто вчинення злочину з кваліфікуючими ознаками «поєднаним з проникненням у житло», «поєднаний із заподіянням тяжких тілесних ушкоджень» та «вчинений організованою групою».

А одному з них також оголошено підозру у навмисному вбивстві за п.п.6,12 ч.2 ст.115 КК України, з кваліфікуючими ознаками "групою осіб", "корисливі мотиви".

Наразі досудове слідство по справі триває, повідомив Відділ комунікації поліції Сумської області.


Notice: Undefined offset: 1 in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/libraries/quix/app/drivers/joomla/template.php on line 191

Останні новини


Notice: Undefined offset: 1 in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/libraries/quix/app/drivers/joomla/template.php on line 191

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.