Директора державного підприємства викрито на хабарі у 160 тисяч гривень

Сумською місцевою прокуратурою спільно з Управлінням захисту економіки в Сумській області та слідчим Сумського відділу поліції в рамках кримінального провадження за ч. 3 ст. 368 (вимагання та отримання неправомірної вигоди) КК України задокументовано злочинну діяльність керівника та головного спеціаліста держпідприємства, яке здійснює дослідну, господарську та комерційну діяльність.

Зокрема, вказані особи вимагали неправомірну вигоду від представника фермерського господарства за надання переваг та закупівлю по заниженій вартості сільськогосподарської продукції, яку вирощують на земельних ділянках структурного підрозділу Національної академії аграрних наук України. Та щоб уникнути викриття, до корупційної схеми співробітники держпідприємства залучили посередника.

У четвер, 28 березня 2019 року, задокументовано факт одержання головним спеціалістом через посередника 156 тисяч гривень.

Напередодні аналогічним способом зазначені особи вже отримали аванс у розмірі 4 тисяч гривень.

На даний час тривають слідчі дії, вирішується питання про встановлення ступеню вини кожного із вказаних фігурантів, а також повідомлення їм про підозру, повідомила Прес-служба прокуратури області.

Останні новини

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.