Зловмисник отримав 8 років позбавлення волі за розбійний напад та інші злочини…

Конотопською місцевою прокуратурою підтримано державне обвинувачення стосовно 27-річного неодноразово засудженого за корисливі злочини конотопчанина, який систематично обкрадав своїх сусідів, а потім скоїв розбійний напад.

У ході слідства встановлено та доведено в суді, що обвинувачений черговий раз звільнився із місць позбавлення волі в жовтні 2017 року.

Однак чоловік на шлях виправлення не став і вже через декілька місяців продовжив свої протиправні дії.

Зокрема, він неодноразово пробирався на подвір’я та в будинок сусідів у м. Конотоп, у яких викрадав кошти та цінні речі.

Господар підозрював, хто саме обкрадає його помешкання, через що між сусідами декілька разів виникали сварки.

Після такої чергової розмови 24 вересня 2018 року близько 3 години ночі молодик, озброївшись залізним багром та ножем, проник у будинок сусідів.

Нападник спочатку наніс господарю декілька ударів багром, а коли чоловік почав чинити опір, то штрикнув його двічі ножем.

Скориставшись безпорадним станом потерпілого, який отримав тяжкі тілесні ушкодження, молодик обшукав будинок і забрав усі цінні речі, що попали в поле зору. Зокрема, системний блок від комп’ютера, мобільний телефон тощо.

Цього ж дня о 9.00 зловмисник прийшов до знайомого, погрожуючи йому дерев’яною палицею та залізним цвяхом, відібрав у нього пневматичний пістолет.

А вже о 12 годині дня молодик зайшов у місцевий магазин, відразу вистрілив у повітря та, погрожуючи продавчині зброєю, почав вимагати, щоб вона віддала йому власні золоті прикраси та гроші з каси.

Жінка встигла нажати тривожну кнопку.

Розуміючи, що він обмежений у часі, нападник забіг за прилавок, відкрив шухляду та почав забирати гроші.

Відважна продавчиня намагалась йому завадити і схопила за руку. У відповідь жінка отримала удар корпусом пістолета по голові.

З місця події зловмисник втік, прихопивши з каси 3705 грн.

«Співробітники поліції затримали зловмисника наступного дня, за клопотанням прокуратури йому було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. За вироком суду обвинуваченого визнано винним у інкримінованих злочинах за ч. 1 ст. 121 (умисне тяжке тілесне ушкодження), ч. 2 та 3 ст. 185 (крадіжка) та ч. 3 ст. 187 (розбій) КК України та засуджено до 8 років позбавлення волі із конфіскацією майна», – розповіла прокурор Конотопської місцевої прокуратури Юлія Волосюк.

Останні новини

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.