Шахрай «розвів» пенсіонерку на 17 тисяч гривень

Інтернет-портал БУТТЯ і ЖИТТЯ в розділі ПОДІЇ детально розповідав про те, як шахрай видурив у довірливої пенсіонерки із села Хустянка, що в Буринському районі, 23 000 гривень…

І ось подібна подія трапилася у Липоводолинському районі.

Літня жінка повірила «уповноваженому по роботі з пенсіонерами», який їй розповів про грошову реформу та запропонував обміняти старі купюри на нові...

До чергової частини Липоводолинського відділення поліції звернулася 81-річна жителька району з повідомленням про те, що стала жертвою шахрайства.

Пенсіонерка розповіла, що до неї додому завітав невідомий чоловік, і розповів, що в країні начебто розпочата грошова реформа, а він сам - «уповноважений по роботі пенсіонерами по обміну грошей».

І запропонував обмін старих банкнот на нові.

Довірлива жінка дістала всі свої заощадження в сумі 17 тисяч гривень.

«Уповноважений», перерахувавши її готівку, швидко відрахував 21 новеньку купюру номіналом 500 гривень кожна і віддав старенькій в руки.

Написи «сувенір» на банкнотах вона помітила, коли гість вже поїхав геть.

Пересувався він на автомобілі ВАЗ-2109 вишневого кольору.

«Слідчі вже відкрили кримінальне провадження за ч.1 ст. 190 Кримінального Кодексу України (шахрайство), та встановлюють особу і місцезнаходження зловмисника, - коментує Володимир Зубенко, начальник Липоводолинського відділення поліції. – Я звертаюся до всіх громадян з проханням: якщо вам відоме місцезнаходження особи, яка може бути причетна до вчинення цього або подібних злочинів, або вам відомі якісь прикмети самого зловмисника чи його автомобіля, прохання невідкладно повідомити про це до Липоводолинського відділення поліції за теелфонами: 050-327-3547, 098-385-5866».

Працівники поліції вкотре застерігають громадян: будьте уважні, не впускайте у свої домівки сторонніх, незнайомих або малознайомих людей. І тим більше, не розмовляйте з ними про свої статки.

А коли пропонують обмін грошей - порадьтеся з рідними, або повідомте про цю пропозицію на цілодобову безкоштовну лінію «102», рекомендує Відділ комунікації поліції Сумської області.

Останні новини

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.