Як минув воєнний стан на Сумщині

Як і розповідав інтернет-портал БУТТЯ і ЖИТТЯ (БіЖ) на своїх сторінках, 26 листопада 2018 року було прийнято рішення Ради національної безпеки і оборони України «Щодо надзвичайних заходів із забезпечення державного суверенітету і незалежності України та введення воєнного стану в Україні».

Воєнний стан було запрваджено не на всій території України, а тільки в 10 областях.

Це області, які розташовані вздовж російського кордону, придністровська ділянка молдавського кордону та узбережжя Чорного і Азовського морів.

До цього переліку ввійшла й Сумська область.

На Сумщині 28 листопада 2018 року з 9 години ранку було введено воєнний стан. А сьогодні, 26 грудня 2018 року, о 14 годині воєнний стан закінчився...

І сьогодні, 26 грудня 2018 року, начальник ГУНП в Сумській області Микола Лушпієнко підбив підсумки роботи працівників підрозділів поліції області у період дії правового режиму воєнного стану.

Він особливу увагу приділив діяльності нарядів 25 стаціонарних та 12 мобільних поліцейських постів.

За словами керівника поліції області, за місяць роботи поліцейські пости продемонстрували свою високу ефективність.

Так, за цей час добові наряди перевірили понад 26 тисяч транспортних засобів, виявили 26 фактів незаконного зберігання та перевезення наркотичних засобів, і вилучили близько 2,3 кг наркотиків.

У доробку постових 8 викритих фактів зберігання зброї, боєприпасів та вибухівки, вилучені 1 гвинтівка, 4 мисливські рушниці, 1 револьвер, 1 гранату та 116 одиниць набоїв.

Знайдені і затримані 6 осіб, які переховувались від суду та слідства.

Розшукані 12 викрадених транспортних засобів. Члени добових нарядів виявили 74 водіїв, що перебували за кермом у стані алкогольного спʼяніння, та склали на них відповідні адмінматеріали.

«Вважаю, що зроблено багато, і зроблено на совість, - підкреслив Микола Лушпієнко. – До того ж, окрім забезпечення публічного порядку на вулицях наших населених пунктів, поліція продовжила щоденну роботу по розкриттю та розслідуванню злочинів. Так, підрозділами на місцях розкриті 3 умисні убивства, 6 злочинів, повʼязаних зі спричиненням тяжких тілесних ушкоджень, 3 розбійні напади, 16 грабежів, 240 крадіжок, 1 факт незаконного заволодіння автомобілем».

Микола Лушпієнко висловив подяку як особовому складу поліції Сумщини, так і працівникам з числа приданих сил – співробітникам підрозділів поліції особливого призначення «Миротворець» та «Київ–1».

Він, зокрема, наголосив, що правоохоронці продовжать свою роботу в посиленому варіанті аж до закінчення новорічних та різдвяних свят.

І заходи по забезпеченню публічного порядку та громадського спокою триватимуть і надалі, повідомив Відділ комунікації поліції Сумщини.


Notice: Undefined offset: 1 in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/libraries/quix/app/drivers/joomla/template.php on line 191

Останні новини


Notice: Undefined offset: 1 in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/libraries/quix/app/drivers/joomla/template.php on line 191

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.