У Бурині на ремонті дороги «відмито» 415 тисяч гривень

Конотопською місцевою прокуратурою затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно співробітника філії «Буринський райавтодор» ДП «Сумський облавтодор», внаслідок неналежного виконання службових обов’язків якого державним інтересам завдано 415 тисяч гривень збитків.

У ході слідства встановлено, що зазначене підприємство у 2016 році виконувало капітальний ремонт проїзної частини по вул. Кутузова в м. Буринь. Відповідальним за виконання будівельно-монтажних робіт на об’єкті призначено вказаного співробітника, який самоусунувся від виконання своїх обов’язків, зокрема не переконався в повноті та якості виконаних робіт. У подальшому головний інженер райавтодору склав та підписав офіційні документи, до яких вніс завідомо неправдиві дані про вартість та обсяг виконаних робіт. На підставі вказаних документів Буринською міською радою на рахунок підприємства перераховано 1 млн 345 тис грн.

Однак відповідно до висновку комісійної судової будівельно-технічної експертизи фактичні обсяги та вартість виконаних будівельних робіт по капітальному ремонту проїзної частини не відповідають обсягам, зазначеним у актах. Вартість завищення складає 415 тис грн.

Дії обвинуваченого кваліфіковано за ч. 2 ст. 367 (службова недбалість) КК України. За скоєне йому загрожує позбавлення волі на строк від двох до п’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від двохсот п’ятдесяти до семисот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.

«До кримінальної відповідальності притягнуто і головного інженера. Наразі стосовно нього слідство завершено за ч. 2 ст. 364 (зловживання службовим становищем) та ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) КК України, стороні захисту відкрито матеріали. Йому загрожує позбавлення волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, зі штрафом від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян», – розповів керівник Конотопської місцевої прокуратури Олександр Плескач.


Notice: Undefined offset: 1 in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/libraries/quix/app/drivers/joomla/template.php on line 191

Останні новини


Notice: Undefined offset: 1 in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/libraries/quix/app/drivers/joomla/template.php on line 191

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.