У Бурині жах: час каміння збирать…

Як детально розповідав інтернет-портал БУТТЯ і ЖИТТЯ (БіЖ) у розділах ПОДІЇ та ВІДЕО, 30 листопада 2018 року, близько опівдня в Бурині рвонуло...

Під час ремотно-дизайнерських робіт в одній з приватних квартир на першому поверсі на вулиці Лесі Українки, 8 вибухнув газовий балон.

На місці працювала слідчо-оперативна група Буринського відділення поліції та експерти.

Як виявилось під час першочергових слідчих дій, в приватній квартирі першого поверху вибухнув балон з газовою сумішшю, залишений з вечора ремонтниками після встановлення натяжної стелі.

З‘ясовано, що на момент вибуху у квартирі, окрім господаря, перебували два робітники, які мали продовжити ремонт. Як припускає власник житла, вочевидь, один з них підійшов до балону з запаленою цигаркою.

Двоє чоловіків, ремонтник і господар квартири, перебувають у лікарні.

У обох опіки значної частини тіла.

Третьому чоловіку, який перебував у той момент у квартирі, суттєва медична допомоги була не потрібна.

Крім того, вибуховою хвилею пошкоджені вікна та двері восьми сусідніх квартир.

За даним фактом відкрите кримінальне провадження за ознаками ст. 196 КК України (необережне знищення чи пошкодження майна), повідомив Відділ комунікації поліції Сумської області.

Близько 16 години того ж дня інтернет-портал БУТТЯ і ЖИТТЯ (БіЖ) побував на місці аварії.

Тут перебувала аварійна газова, а пожежна частина розташована напроти будинку.

Картина неприваблива. Зяяли пускою вікна в квартирі, де пролунав вибух. А в інших, що постраждали вікна оббивали плівкою.

Навколо територія вже була майже зачищена від осколків скла та частин вікон.

Минуло кілька днів. У Бурині випав сніг, сьогодні, 03 грудня 2018 року, вночі і зранку мороз сягає майже мінус 15 градусів.

У розстрощених квартирах не тільки холодно, а й відключені світло та газ.

Декого з жителів прихистили родичі. Та вони є не в усіх.

Про що кажуть на відео самі жителі постраждалих квартир. Відео виставлено на інтернет-порталі БУТТЯ і ЖИТТЯ (БіЖ) у розділі ВІДЕО.

«30 листопада в місті Буринь в будинку № 8 по вулиці Лесі Українки стався вибух. На даний час на місці події працює спеціальна комісія. При потребі жителі зазначеного вище будинку можуть звернутися для вирішення проблемних питань до міської ради. Апарат виконавчого комітету міської ради».

Це оголошення опубліковано на офіційному сайті Буринської міської ради.

Василь Бойко, голова Буринської районної державної адміністрації, теж пообіцяв допомогти постраждалим.

Однак, не забуваймо, нині зима надворі. І вона тільки почалася...

Ось що написала на свой сторінці в facebook Лариса Устинова. Текст постів подаємо без змін.

«ПОСТРАЖДАВ З ЧУЖОЇ ВИНИ!! В зв'язку з трагічними подіями,які з великим болем ввірвалися в мою сім'ю і стали шоком для всіх,читаючи всі коментарі до моєї вчорашньої публикації (доречі всі їх Саші прочитала Люда), а в них бажання допомогти фінансово Саші,я вмовила дружину постраждалого Людочку,все ж таки надати номер картки.Саша за складом свого характеру звик все в житті робити сам і надіятися тільки на себе,але зараз та ситуація,коли він потребує фінансової підтримки.Тому ось: 4149497861282814 ПриватБанк Ткаченко Людмила Віталіївна.Всім дуже дякую!!! P.s.Сила молитви існує!!!!Наразі під ранок температура у Саші зменшилась.Будемо надіятись,що і під вечір ситуація не зміниться,а тільки покращуватиметься.МОЛІТЬСЯ І НАДАЛІ!

ТРАГЕДІЯ ПРИЙШЛА В МОЮ СІМ'Ю!!!!! Трагедія в сім'ї моїх рідненьких сестри Людмили та зятя Олександра Ткаченків,жителів м.Буринь,Сумської обл. стала великим ударом для всієї родини і для мене особисто. 30 листопада мій турботливий,невідмовний ні в чому зять,вірний друг для багатьох і просто шановна людина став жертвою людської недбалості та невідповідальності. Під час вибуху балону з газом,який був залишений хлопцями з міста Путивль,що робили напередодні навісні стелі, він опинився в епіцентрі подій. Зараз Саша знаходиться у районній лікарні і за його життя борються місцеві лікарі, а біля ліжка чатує невтішна кохана дружина Людочка. 25% його тіла обгоріло.Руки і голова постраждали найбільше. Дуже важко нам всім бачити нещодавно життєрадісного, здорового та сильного чоловіка в такому критичному стані. Не можу висловити словами як ми переживаємо та страждаємо.Немає спокою ні вдень, ні вночі. Вже те,що він вижив — велике чудо,але попереду боротьба за життя та довготривале і важке одужання.Тому я дякую всім друзям,кумам та рідним за підтримку і ПРОШУ ВСІХ МОЛИТИСЯ ЗА САШИНЕ ОДУЖАННЯ!!!! Ми з вами, ріднесенькі мої і ми все подолаємо.ТРИМАЙТЕСЯ!!!».

А ще про таке.

Життя триває. І хоча більшість людей нині живе якщо й не за межею бідності, то перед нею.

Однак, не дивлячись на це, у Бурині придбаються квартири, в яких потім відбуваються ремонти. Зараз мода саме на євроремонти.

Не будемо наголошувати на їх деталях, але зауважимо, що ніхто не переймається під час робіт ні життям сусідів, а ні їх безпекою.

А як підтвердила ця жахлива трагедія — й безпекою власного життя теж.

У Бурині є й такі власники квартир, які десятиліттями ведуть ремонти. А це майже цілодобові гули перфораторів, дрилів тощо. Постійні гупання, гепання і т.д., і т.д.

І їм пофіг, що поруч у квартирах проживають і хворі сусіди, і сусіди вже в літах, й малесенькі діти.

А їм усім необхідний спокій...

А при таких ось ремонтах досить часто використовуються й газові балони, і вибухонебезпечні речовини.

У підсумку, як мовиться, «що хочу, те й ворочу».

Та не забуваймо, що в Бурині є не тільки двоповерхові будинки, а й чотириповерхові та п'ятиповерхові.

І якщо така жахлива трагедія, яка сталася на вулиці Лесі Українки в останній осінній день, не дай Боже, трапиться в них, то...

Словом, ще довго доведеться тоді збирати каміння.

Та найжахливіше, що така аварія може забрати людські життя.

І тоді збиранням каміння навколо прибуткової території — не обійдеться...

Іван Житник, член Національної спілки журналістів України.

Світлина автора.

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.