У Бурині відзначили 5 річницю Революції Гідності

Як і повідомляв інтернет-портал БУТТЯ і ЖИТТЯ (БіЖ), сьогодні, 21 листопада 2018 року, в Бурині, як і в інших куточках України, відзначили, нехай ще й маленький, але вже вагомий ювілей – 5-ту річницю Революції Гідності, - події, яка змінила життя українців, їх бачення світу, своєї держави і себе.

Біля пам’ятного знаку «Героям Небесної Сотні та воїнам - землякам, які загинули в зоні АТО» зібралися представники органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, учасники революційних подій в Україні у 2004, 2013 - 2014 роках, учасники Операції об’єднаних сил (антитерористичної операції) в Донецькій і Луганській областях, представники волонтерських рухів, духовенства, представники громадськості, організацій та установ, політичних партій, учнівська молодь аби вшанувати початок двох знаменних і доленосних подій у новітній українській історії, двох революцій – Помаранчевого Майдану та Революція Гідності.

Ведучий заходу Денис Ларінцев в урочистій формі доніс інформацію про мету проведення цього зібрання.

З Днем Гідності та Свободи присутніх привітали голова Буринської районної ради Євгеній Рябоконь та Буринський міський голова Віктор Ладуха.

Євгеній Вікторович у своєму виступі нагадав сторінки подій на Майдані. Також згадав імена земляків-атовців, які скорботою віддаються в серцях краян, - адже вони поклали свої молоді життя за свободу Батьківщини.

Ось ці імена, навічно вписані в історію Буринщини:

  1. Михайлик Володимир, с.Слобода;

  2. Коробенков Олексій, с.Олександрівка;

  3. Лавошник Юрій, м.Буринь, посмертно нагороджений орденом Богдана Хмельницького, III ступеня;

  4. Колот Микола, с.Миколаївка, посмертно нагороджений орденом «За мужність» III ступеня;

  5. Городецький Леонід, с. Ігорівка;

  6. Федорченко Олексій, с.Клепали, посмертно нагороджений орденом «За мужність» III ступеня;

  7. Брайченко Олег, с.Слобода;

  8. Бараненко Олександр, с. Чернеча Слобода;

  9. Гончаренко Юрій, с.Хустянка;

  10. Кравченко Віталій, м.Буринь, посмертно нагороджений орденом «За мужність» III ступеня;

  11. Головко Сергій, с. Воскресенка;

  12. Барсуков Андрій, м. Буринь.

Віктор Борисович Ладуха, безпосередній учасник подій Революції Гідності, подякував всім присутнім за відданість та любов до України і небайдужість до змін, через які проходить наша держава, і які, на жаль, в даний час не повністю відповідають тим вимогам, за які боролись учасники Євромайдану, а винні у смертях та знущаннях до цих пір не понесли покарання.

Але виступаючі висловили надію, що незламний український дух врешті-решт переможе ворогів державної незалежності, обраного курсу на європейскість і Україна стане дійсно процвітаючою, успішною державою.

Пам’ять полеглих борців за свободу і незалежність, невинних жертв Євромайдану та неоголошеної війни на Донбасі було вшановано хвилиною тиші.

Заупокійну літію за загиблими і померлими патріотами та молебень за Україну провів Благочинний Буринського округу Української Православної церкви Київського Патріархату і настоятель храму святих мучениць Віри, Надії, Любові та матері їх Софії отець Димитрій.

Патріотичний настрій заходу підтримали виконанням пісенних творів фольклорний колектив «Співаночка» районного будинку культури (керівник Катерина Ігнатенко) та солістка районного будинку культури Лариса Устинова.

На завершення мітингу представники влади та жителі міста поклали квіти до пам’ятного знаку Героям Небесної Сотні…

Марина Біркун, художній керівник Буринського районного будинку культурин.

Світлина автора.

Останні новини

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.