На Сумщині СБУ блокувала контрабанду товарів, організовану громадянами Російської Федерації

Інтернет портал БУТТЯ і ЖИТТЯ (БіЖ) у розділі СУСПІЛЬСТВО повідомляв, що співробітники Служби безпеки України блокували у Сумській області контрабанду товарів на територію нашої держави з Російської Федерації та у зворотному напрямку.

Подаємо більш детальну розповідь про цю резонансну подію..

Оперативники спецслужби встановили, що учасники угруповання, до складу якого входили декілька громадян Росії, налагодили незаконне переправлення через держкордон України отрутохімікатів, автозапчастин та продуктів харчування.

Як було зазначено під час брифінгу за участю керівництва Управління СБУ в Сумській області, для переправлення контрабанди поза встановленими пунктами пропуску зловмисники підшукували «провідників» серед жителів прикордонних населених пунктів, зокрема з кримінального середовища.

Також представники угруповання створили по обидві сторони кордону так звані перевалочні бази для відвантаження і тимчасового зберігання контрабандного товару. Незаконно ввезена продукція сумнівної якості розповсюджувалась серед місцевих підприємців.

Під час спецоперації правоохоронці зупинили у Краснопільському районі дев’ять вантажівок, на яких ділки протиправно перемістили з Російської Федерації до нашої країни продукцію на майже одинадцять мільйонів гривень. Також затримано одного з організаторів угруповання – громадянина Росії та кількох його поплічників – громадян України.

У межах кримінального провадження, розпочатого слідчими СБУ за ст. 201 Кримінального кодексу України, триває досудове розслідування для притягнення до відповідальності інших осіб, причетних до незаконної діяльності.

Заходи із затримання зловмисників проводились спільно з прикордонниками під процесуальним керівництвом прокуратури, повідомила Прес-група УСБУ в Сумській області.


Notice: Undefined offset: 1 in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/libraries/quix/app/drivers/joomla/template.php on line 191

Останні новини


Notice: Undefined offset: 1 in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/libraries/quix/app/drivers/joomla/template.php on line 191

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.