У Недригайлові відзначили День святого Дмитра

Сьогодні, 8 листопада 2018 року, відзначається День святого Великомученика Димитрія, або в народі ще кажуть – День святого Дмитра чи просто Дмитра, небесного покровителя воїнів, чудотворця, що лікує недуги душі й тіла та помагає в кожній потребі.

З нагоди цього дня на центральній площі селища Недригайлів відбулося справжнє театралізоване дійство.

У програмі свята, були заплановані ярмарково-виставкові заходи, святкова торгівля, виступи учасників художньої самодіяльності, конкурс картоплі, конкурс на кращу господиню та кращого господаря, виставка свійської птиці та тварин, розіграш святкової лотереї, спортивні змагання «Козацькі забави» тощо.

На дійстві побував і голова Недригайлівської районної державної адміністрації Сергій Панченко.

Він побажав всім присутнім відчути на собі світлоносну і життєдайну суть свята, насолодитися святковою концертною програмою, неповторним колоритом і національною самобутністю справжньої української ярмарки.

За народними уявленнями святий Дмитро приносить зиму.

Дмитрій золотим ключем закриває землю-матінку.

Буде він у себе ключі тримати, аж поки не прийде святий Юрій по них (6 травня) і землю не відімкне.

Такі свята є дуже важливими для збереження і розвитку традиційних ремесел.

У наш час ярмарки вже не є пересічним явищем і проводяться як дань минувшині, але настрій і атмосфера, які панують на них не зникнуть, доки існує український народ, а діти шанують традиції своїх батьків.

Про все це повідала сторінка «Недригайлівська рда» в facebook.

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.