У Конотопі під час заходів, присвячених Дню захисника України, було використано відеоряд із символікою ДНР

Святкові заходи з нагоди Дня захисника України в Конотопі «відзначились» відкриттям кримінального провадження.

У міському палаці культури, під час танцювального номеру організатори використали відеоряд із символікою ДНР.

Уполіції за даним фактом відкрили кримінальне провадження.

Для з’ясування всіх обставин того, що відбулося працюють поліцейські, працівники прокуратури та СБУ.

Під час виконання одного з номерів концертної програми як фон було використано варіант відеокліпу на пісню Поліни Гагаріної «Кукушка», який в інтернент-ресурсах ще має назву «Битва за Донбас».

Нагадаємо, що в цьому кліпі використовується відео, відзняте в окупованому Донецьку.

У ньому рясно використана символіка сепаратистів – шеврони, прапор фейкової ДНР, а на деяких кадрах добре видно обличчя ватажків сепаратистів.

Даний факт було негайно зафіксовано працівниками Конотопського відділу поліції та внесено до ЄРДР за ознаками ч.1 ст. 161 Кримінального кодексу України (… Умисні дії, спрямовані на розпалювання національної, расової чи релігійної ворожнечі та ненависті…..)

Наразі працівники поліції, прокуратури та СБУ з’ясовують, хто був міг бути зацікавленим у даній провокації.

Подія збурила місцеву громаду та керівництво Конотопської міської ради, яке пообіцяло всіляко сприяти правоохоронцям у розслідуванні даного кримінального провадження, повідомив Відділ комунікації поліції в Сумській області.

Під час концерту до Дня захисника України у МБК «Зоряний», який відбувся 12 жовтня 2018 року, транслювали пропагандистське відео країни-агресора.

Про це заявила секретар міської ради Тетяна Сизон, яка виконує обов’язки міського голови м.Конотоп.

Відео з брифінгу оприлюднив представник «Правого сектору» Геннадій Тарасенко.

«Сьогодні у міському будинку культури «Зоряний» відбулися заходи — концерт, приурочений до Дня захисника Вітчизни. Під час концертного номеру на сцені йшла трансляція кліпу з відвертою пропагандою країни, з якою у нас йде війна. Мене не цікавить: це недбалість, це недолугість чи це щось інше. Люди, які відповідають за галузь культури, які відповідають за цей концерт, повинні зараз же написати заяви про звільнення, а далі працюють правоохоронні органи та СБУ, яка дає оцінку», — заявила Тетяна Сизон.

За словами посадовиці, мова йде про начальника відділу культури Олену Шинкаренко, директора «Зоряного» Сергія Завалія, художнього керівника Олександра Башу.

Також це стосується заступника міського голови Володимира Максименка.

Директор МБК «Зоряний» Сергій Завалій заявив, що через технічні проблеми їм довелося заново робити відео за чотири години до концерту, тому нашвидкоруч взяли матеріали з інтернету на тему, пов’язану з війною на Донбасі.

За його словами, він бачив кадри бойових дій, але усе відео не переглядав.

«Беручи на себе всю відповідальність, хочу вибачитися перед кожним, хто причетний до цього свята, перед кожним, хто приймав участь в АТО, перед сім’ями», — наголосила Сизон.

За словами очевидця, який був на заході, транслювали відеоряд так званої «ДНР».

Більшість присуиніх мовчки покинула залу.

Світлина сайту topkonotop.com


Notice: Undefined offset: 1 in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/libraries/quix/app/drivers/joomla/template.php on line 191

Останні новини


Notice: Undefined offset: 1 in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/libraries/quix/app/drivers/joomla/template.php on line 191

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.