У Бурині відзначають День захисника України у бібліотечних закладах системи

14 жовтня в Україні особливий день, адже відзначають відразу чотири свята та пам’ятні дні, пов’язані з різними історичними подіями.

Православна церква святкує день Покрови Пресвятої Богородиці, з 1999 року відзначають День українського козацтва.

Уже понад півстоліття цей день вважається датою створення Української повстанської армії.

Для вшанування мужності та героїзму захисників, незалежності і територіальної цілісності України, військових звитяг і традицій українського народу, сприяння подальшому зміцненню патріотичного духу в суспільстві Президент України підписав Указ «Про День захисника України» від 14.10.2014 року, встановивши День захисника України – свято, яке щорічно відзначається 14 жовтня.

День захисника України нероздільно пов’язаний із розвитком військових традицій. З огляду на гібридний характер війни на Сході нашої держави, ми відзначаємо День захисника України в широкому розумінні.

З нагоди святкування цієї події бібліотечні працівники дитячої бібліотеки підготували патріотичну годину «Служити Батьківщині – служити Україні!».

На зустріч учнів 9-А класу першої міської школи № 1 були запрошені - військовий комісар Буринського військового комісаріату підполковник Бойко Віталій Миколайович та заступник територіальної оборони Буринського районного військового комісаріату майор Москаленко Олексій Володимирович.

Захід розпочався українською піснею на слова Світлани Тарабарової «Повертайся живим».

Першим до слова був запрошений підполковник Буринського військового комісаріату Бойко Віталій Миколайович. В своїй промові він підкреслив, що сумлінною професійною і громадською діяльністю всі ми забезпечуємо економічний, гуманітарний, освітній та інформаційний захист держави.

А ще в своєму виступі Віталій Миколайович високо оцінив волонтерський рух, до якого залучилися чимало українців, як у межах країни, так і за кордоном.

Нерідко ціною власного життя вони допомагають українській армії, доставляючи до місця призначення технічне оснащення, харчі, теплі речі, амуніцію, ліки. Вражає масштаб їхньої праці і в допомозі пораненим, сім’ям учасників ООС, родинам вимушених переселенців з Криму та територій, охоплених війною. Ці люди стали мужніми воїнами і надійними захисниками Батьківщини, а їхня діяльність – зразком самовідданості і патріотизму.

Спілкуючись з учнями майор Москаленко Олексій Володимирович розповів, що він, як і Віталій Миколайович, випускник Сумського артилерійського училища. Далі продемонстрував, як на практиці розбирається і складається автомат Калашникова та пістолет Макарова.

Діти з цікавістю розглядали зброю, активно ставили запитання та отримували грунтовні відповіді на них.

Загиблих воїнів було вшановано хвилиною тиші.

Для дітей-користувачів дитячої бібліотеки була оформлена книжково-ілюстративна виставка «Героїв країна – моя Україна».

Література, представлена на ній, висвітлює перебіг військового конфлікту на Донбасі, героїзм учасників операції об’єднаних сил.

На закінчення свята організатори заходу привітали гостей з наступаючим святом – Днем захисника України, а діти подарували квіти.

Людмила Крупосій, провідний методист КЗ БМР «Буринська ПЦБС»

Останні новини

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.