Відбулася першість Сумщини серед вальників

Сумські лісівники виборювали першість у 19 традиційних обласних змаганнях вальників лісу.

Змагання відбулися на базі Слоутського лісництва Глухівського лісгоспу. За звання кращого вальника 2018 року боролися 19 команд: 6 у категорії юніори та 13 в основній групі з усіх 12 лісогосподарських підприємств Сумського обласного управління лісового та мисливського господарства.

Не оминуло своєю увагою лісівничого заходу і керівництво області та району, повідомив офіційний сайт Сумської обласної ради.

Від імені голови обласної ради та депутатського корпусу учасників змагань, суддів та всіх присутніх привітав перший заступник обласної ради Анатолій Річкаль.

«Дуже потужний колектив, дуже потужний керівник Віктор Чигринець і дуже потужні керівники у лісгоспах. Ми бачимо, що тут налагоджена система роботи. А відтак люди відчувають достойний рівень заробітної плати, місцеві бюджети – обсяги сплачених податків, лісівники – порядок на всіх ланках виробництва і раціональне використання ввіреного їм Державою ресурсу. Дякуючи вашій праці ліс на Сумщині росте і радує усіх жителів області», – сказав він у ході відкриття змагань. Також з вітальним словом до учасників змагань звернувся начальник Сумського ОУЛМГ Віктор Чигринець, голова Глухівської районної державної адміністрації Вікторія Сокол та голова Березівської об'єднаної територіальної громади Надія Артеменко.

«Це вже треті змагання вальників лісу на території нашого підприємства. Перші відбулись у 1998 році, ще до того, як вони набули офіційного статусу на всеукраїнському рівні. Наступні пройшли у 2008 році. На тому місці, де пройшли змагання 10 років тому, тобто ліс був відведений у рубку головного користування, ви можете бачити молодий ліс», - зазначив директор Глухівського лісгоспу Василь Кацалап.

Старт до початку змагань дав піднятий на флагштоці прапор. Під мелодію Козацького маршу прапор підняли переможці попереднього року Олександр Сидоренко з Свеського лісгоспу та Тростянецьй вальник Євген Красніков. Нещодавно ці хлопці повернулись з міжнародного чемпіонату вальників, який відбувся у Норвегії, де відстоювали державну першість.

Всі учасники змагань повинні були показати свій професіоналізм на 5 етапах: заміна ланцюга, розкряжування колоди комбінованим різом, точне розкряжування колоди, обрізання сучків, і найскладніший етап – валка дерева. На кожному з яких запорукою успіху є швидкість і точність, а головне – техніка безпеки.

Оцінювали майстерність професіоналів кваліфіковані судді. А підігрівала атмосферу заходу палюча спека. Після кількох годин запеклої конкуренції визначились переможці на кожному з етапів. Переможці змагань визначались за загальною сумою набраних балів.

В категорії «юніори» третє місце – у представника Глухівського лісгоспу,друге місце за Сумським лісгоспом. В основній групі – третій - Серединобудський лісгосп, друге місце – учасник з Роменського лісгоспу. Він став щасливчиком двічі, так в ході змагань йому зателефонували з пологового будинку і повідомили про народження доньки. А переможцями цьогорічних змагань стали юніор Тростянецького лісгоспу – учасник міжнародних змагань Євген Красніков і Віталій Сороколіт – вальник лісу державного підприємства «Сумське лісове господарство».

Останні новини

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.