Чоловік з Донеччини приїхав до Бурині, щоб купити мопед, а отримав «облизня»…

До чергової частини Буринського відділення поліції із заявою про шахрайство звернувся 44-річний житель міста Краматорськ Донецької області.

Чоловік розповів, що його ошукав невідомий чоловік, у якого він намагався придбати мопед «Ріга Стелла».

За його словами, оголошення про продаж мопеду він знайшов в соціальній мережі на відомому сайті.

В оголошенні був вказаний номер мобільного телефону продавця, на який він відразу вирішив зателефонувати та уточнити умови оплати та доставки товару. Слухавку взяв чоловік, котрий назвався Євгенієм.

Під час бесіди останній повідомив, що остерігається шахраїв, і тому гроші йому потрібно перерахувати відразу в повній сумі.

А вже після того, як продавець отримає гроші, покупцю треба самому приїхати до нього додому і забрати мопед.

Краматорчанин погодився на запропоновані умови, пішов до найближчого відділення банку, і перерахував 2700 гривень на продиктований йому рахунок.

Однак наступного дня, коли чоловік прибув на потязі за покупкою, побачив, що за вказаною нібито домашньою адресою продавця насправді знаходиться місцевий навчальний заклад. Спроба прояснити ситуацію нічого не дала – телефон Євгенія виявився «поза зоною доступу».

Зрозумівши, що його ошукали шахраї, чоловік звернувся до найближчого відділку поліції.

Наразі за фактом скоєння злочину правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ч.1 ст.190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України, в рамках якого ведуть пошуки зловмисника.

І знову застерігають громадян бути більш уважними та пильними, і не перераховувати гроші за товар авансом, а сплачувати за покупку тільки про її отриманні, повідомив Відділ комунікації поліції Сумської області.

Останні новини

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.